Bir Senior Full Stack Engineer, Instructor, DevOps Engineer, AWS Cloud Architect olarak söylüyorum, dediğiniz gibi kesinlikle ufak birşey değil, sadece yazılım olarak bakmamak gerekiyor, enterprise level bir sistem kurulacağından yola çıkarak scalability’e çok önem verilmeli, overengineering yapmadan pragmatik yaklaşımlarla en uygun mimari seçilmeli, rastgele database seçemezsiniz, database transaction management bile başlı başına bir uzmanlık istiyor, bu ölçekte projede authorization bile custom olmalı, role based mi olacak yoksa permission based bir auth mekanizması ile hibrit bir yaklaşım mı olacak, grafana/prometheus gibi toollarla ile ölçüm verilerini izlemek, görselleştirmek, sistem performansını yakından analiz etmek gerekecek, cloudda deploy edip bırakamazsınız,aktif uygulamalar için cost management yapıp maliyeti analiz etmeniz etmeniz gerekir, örneğin aws özelinde konuşursak, örneğin development ortamında t3 burstable bir instance iş görecektir, ancak productionda neredeyse yok denecek kadar hafif kalacaktır. Kısaca enterprise level bir app çıkarıyorsanız çok fazla parametreyi scalability güdümünde mühendislik prensiplerine uygun olarak hesaba katmak gerekir, 300-500 bin tl ile sadece kod yazarsınız belki, ama sistem kurmak bambaşka bir olay, ben şahsen 300 -500 bin tl’ye cloud architect bile yapamazdım, kendisine saygısı olan ve işinde “iyi” olduğunu iddaa eden biri de yapmamalı
IrmakDilara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ufak birşey gibi görünüyor fakat arka tarafı gayet büyük bir sistemden bahsediyorsunuz.

Min. yazılım maliyetiniz 300 - 500 bin arası olur mobile hariç. Mobile uygulaması ile 1 Milyonu gözden çıkartın.