Cetain adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Koca bir aile sana bel bağlamamış. Sana bel bağlasalar 19 yaşında değil 13-14 yaşında çalışmaya başlamak zorunda kalırsın. Koca bir aile seni güzelce yetiştirmiş, bir dediğini iki etmemiş, evladımız okusun, adam olsun, kalem ucundan para kazansın demişler. Sen ise çalışıp memur olmaktan bahsediyorsun.. 19 yaşında nasıl memur olacaksın daha askerliğini yapmamışken? Eğer devlet memuru olmaktan bahsetmiyorsan, özel sektörden bahsediyorsan, bir lise mezunu olarak özel sektöre girdiğinde maksimum 3-5 ay veriyorum sana. Daha az bile olabilir. Özel sektörde bolca mobbing, bolca mesaiyle karşı karşıya kalınca kafayı yersin. Hayatının en güzel yaşlarını çalışarak geçirme, git oku, gençliğini yaşa. Böyle düşünüyorlarsa aileni de mutlu et. Çalışmak marifet değil. Kalifiye eleman olmalısın.
Bel bağlamaktan kastım yani aileye ben bakmak zorundayım bunun yükü var sabit bir maaşla hem onları hem kendimi suanki hayattan kurtarmak durumundayım bundan bahsediyorum hocam böyle bir yük var ne yapacağımı bilmiyorum sadece