Bu konuda siz değerli hocalarımdan fikir almak istiyorum ben ne yapabilirim ?
Daha 19 yaşındayım koca bir aile bana bel bağlamış durumda tüm umutları benim üzerime .Bu da bana büyük bir sorumluluk yüklüyor bu sorumluluk da psikolojik sorunları beraberinde getiriyor tabi. Benim okumamı istiyorlar üniversite sınavına 3 ay kalmış bu 3 ay çalışıp bir memur olabilirim peki memur olup ne yapacağım? Sabit bir maaşla çalışmak isteyen biri değilim ama ailem memur ol maaşın yatsın sigortan olsun gibi klasik şeyleri söylenip duruyorlar. Bu kargaşanın içinde takılıp kaldım kendim için bir adım ileri atamıyorum. Bana ne önerirsiniz? Şimdiden herkese teşekkürler 😊.
Koca bir aile sana bel bağlamamış. Sana bel bağlasalar 19 yaşında değil 13-14 yaşında çalışmaya başlamak zorunda kalırsın. Koca bir aile seni güzelce yetiştirmiş, bir dediğini iki etmemiş, evladımız okusun, adam olsun, kalem ucundan para kazansın demişler. Sen ise çalışıp memur olmaktan bahsediyorsun.. 19 yaşında nasıl memur olacaksın daha askerliğini yapmamışken? Eğer devlet memuru olmaktan bahsetmiyorsan, özel sektörden bahsediyorsan, bir lise mezunu olarak özel sektöre girdiğinde maksimum 3-5 ay veriyorum sana. Daha az bile olabilir. Özel sektörde bolca mobbing, bolca mesaiyle karşı karşıya kalınca kafayı yersin. Hayatının en güzel yaşlarını çalışarak geçirme, git oku, gençliğini yaşa. Böyle düşünüyorlarsa aileni de mutlu et. Çalışmak marifet değil. Kalifiye eleman olmalısın.