melihgnc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aslında kurcalaman iyi ben de abimden ders alıyordum metin2 sunucuları nasıl kurulur nasıl yapılır diye. Yanında otura otura öğrendim çok karmaşık geliyordu çözümlenmez geliyordu ama proje aça aça iyice oturuyordu kafamda ben şöyle öğreniyordum.
X projeden 5 tane açıp adım adım hepsini tekrar yapıyordum misal;
1. adımı 5 projeye birden uyguluyordum ve yapılmaması gerekenleri de yapıp hataları beynime kodluyordum. Oradaki hataları çözdükten sonra 2. adımda yine aynısını yapıyordum böyle böyle öğrendim diyebilirim. Beni dinlemek değil hata çözmek eğitti diyebilirim size de tavsiye ederim.
Aynen hocam Ben de aslında Sizin yolu gidiyorum neredeyse yani Sizin söylediğiniz gibi daha doğru tabir etmek gerekirse. Önce hocanın derslerine sırayla izleyerek gidiyorum mesela 1 ders bitti 2 ders 3, 4 beş uygulaya uygulaya baştan sona kadar izleyerek gidiyorum ve daha sonra takıldığım noktaları pratiğe bu şekilde döküyorum. Yoksa mesela tabii bu hocanın deneyimleri var o ayrı bir konuda yıllarını vermiş sistemler kurmuş üzerinde çaba göstererek uygulayarak o da öğrenmiş sonuçta bu ezbere olacak birşey değil.