Biraz araştırdım. VPS çok önerildi sunucu vs. anlamadığım için konuda açtım. Sitegroung "GoGeek" , inmotionhosting "UltraStack 3GB RAM" ve Hostinger "Cloud Startup" arasındna bunu aldım. Yıllık paket aldım iade durumu olması lazım... Biri bu paketi siteni kur rahat edersin falan demedi... Tercih sebebimiz müşteri hizmetleri iyiymiş, CDN ve lokasyon seçimi gibi bir kaç şey oldu... Bilgi için size ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim.
İlk husus lokasyon seçimi olmalıdır. Yani TR hedefleniyor ise TR veya Avrupa lokasyon sunucu en ideali olur.
Avrupa lokasyon sunucular uptime süresi açısından daha istikrarlıdır mesela. Buna en iyi örnek Hetzner olur.
CDN hususu çok farklıdır ayrıca. Misal sadece TR hedefli olduğunda cdn ihtiyaç duyulmaz.
TR de barınan ama Avrupa hedeflenen bir site için ise Bunnycdn kullanılabilir mesela.
Amerika işin içerisine girerse, o zaman Cloudflare tercih edilebilir gibi.
TR sunucularda ise başarı sağlamış firmalardan yana tercih kullanmak en isabetlisi olacaktır.
Türk firmalarında özel hazırlanmış olan Wordpress paketlerine de bakılabilir mesela.
Burada reklam olmasın diye firma belirtmeyeyim ama isim yapmış önde gelen firmalarla sorun yaşama ihtimali düşüktür her zaman.
Başarılar dilerim.