Merhabalar
TR den girişte yasak olan bir USA alışveriş şirketine düzenli girip çıkmam gerekiyor. Bunun için herkese açık vpnler kullanıyorum ama ileride hesabımın ban yemesi muhtemel. Bunun için Özel kurabileceğim özel IP vpn arıyorum. Bunun için bir yöntem var mı? ve bana aylık maliyeti ne olur?
reis digital ocean felan 256mb ram vps al ubuntu kur openvpn geç tertemiz
Merhabalar
TR den girişte yasak olan bir USA alışveriş şirketine düzenli girip çıkmam gerekiyor. Bunun için herkese açık vpnler kullanıyorum ama ileride hesabımın ban yemesi muhtemel. Bunun için Özel kurabileceğim özel IP vpn arıyorum. Bunun için bir yöntem var mı? ve bana aylık maliyeti ne olur?
reis digital ocean felan 256mb ram vps al ubuntu kur openvpn geç tertemiz
Kesinlikle WireGuard oneririm.
2 avantaji var. Sinirsiz kisi baglanabilir.
Openvpn 2 kisi siniri var diye biliyorum. Ayrica Openvpn cok buyuk bir dezavantaji var hizi inanilmaz dusuruyor. Kullandigi protokolden kaynakli sanirim. Inanilmaz yavas bir baglanti hizi sagliyor.
Senelerdir kullandigim sistemi onereyim.
Pisman olmayacaginiza eminim.
Oncelikle
Hetzner VPS & Hosting Ücretsiz 20 Kredi linkinden Hetznere'e uye olun. Cloud makinalarda kullanabileceginiz bakiyeye de sahip oluyorsunuz.
Makina olustururken aylik 4.35 euro olan "
CPX11" Isinizi gorecektir. 20 TB trafik vermesi cok iyi. Bu makina ABD lokasyonu destekliyor. 2 gbram 2 AMD cpu. VPN icin oldukca yeterli.
Size WireGuard kurulum videosunu gonderiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=YkOUOwuZ3Fw
Tek yapmaniz gereken bilgisayariniza putty kurmak ve uzak masaustu ile videodaki gibi VPN servisinizi birkac dakikada kurmak. Islem sonunda bir barkod ve bir dosya veriyor.
https://www.wireguard.com/install/
sitesinden PC icin gerekli uygulamasinis ecerseniz elinizdeki dosya ile bilgisayarinizi VPNe bagliyorsunuz. Barkod fotografini da saklarsaniz Wireguard android uygulamasini indirip bu barkodu hangi telefona okutursaniz o telefonda VPN aktif oluyor.
Videodaki arkadas Oracle makinada kurulum gerceklestirmis.
Makina kiralarkan 2 islem var makina sifresi ve port acma.
Hetzner panelde gayet basit. Ilk makina kiralarken normal bir sifre belirleyebileceginiz gibi, Videodaki gibi SSH anahtari belirleyip de bunu Hetzner makinanina ekleyebilirsiniz. Normal sifre isinizi gorur SSH anahtara gerek yok. Hetzner'de makina kiralarken Firewall kismina gerekli portlari giriyorsunuz. Makina zaten birkac dakikaya aktif oluyor. Sonra tum islemler PUtty uygulamasi ile makinaya baglanip yapiliyor.
Oldukca kolay.
Kaspersky virus uygulamasi da VPN sagliyor. Kaspersky Premium paketinde mevcut. Ondada 2 protokol var. Wireguard olan protokol onlardada mevcut ve oldukca hizli.
Kasperskyda isinizi gorur ama bu sekilde tamamen size ozel bir VPN olmus oluyor.
Wireguard vpn servisi kisacasi alip makinaya kurabilirsiniz.
Veya KAspersky alip Wireguard protokolunu ayarlardan aktif edip o sekilde son hizda kullanabilirsiniz.
Ozel vpn izin hetzner oneririm cunku hem trafik limiti yuksek 20tb hem hat hizlari muhtesem.