kendi urettiğin ürün dısında kar etmek zorlastı. kendin urettiğinde en azından toptan satıyorsun musteri illa oluyor . al sat isinde malı gercekten hesaplı bulman lazım. kovalaman lazım. buldugunda da seri sekilde satacagın satıs kanalların olması lazım. al satcı boyle olunur. toptancıları nerede diye fellik fellik arayıp buldugun mallarda toptancılar fiyatı dusmez oldu. para kazandırmaz oldu. en guzeli kendi elinizin yatkın oldugu urunleri tek tek incelemek ve birini secip ona girmek. kargosu vergisi algısı cızgısı komisyonu perakendeciye para kalmaz oldu.
ben de toptan tekstil alırken bir defasında neredeyse kazıklanıyordum. çuvallara doldurmuş lise ogrencileri malı pazarda eritememisler haftada 1 gun semt pazarı...paraya sıkısmıs bir fiyat koymus ki neyse.. tel actım konustum bana uzak mekanları ...yol param olacak(aracla gitcem) onu da hesap edelim alayım dedim. ok dediler. gittim. yerleri yok bir parkta bulustuk mallara tek tek bakacam dedim. olmaz dediler alamam madem dedim. neyse bu defa ok dediler tek tek mallara bakıyorum fotodakiler baska mallar baska neyse dedim gene de olsun. cuvalların dibine defolu urunleri dizmisler.baktıkca anladım ki bunlar dolap icinde dolapcı. bu malları almam saglamlarına da bu kadar veririm dedim. kabul etmediler. eger orada aldansam bakmasam liseli bebelerden kazık yiyecektim.
ticaret yapmak dinin de insanı yöneltildiği bir alan ama temiz yapmak lazım. mal alırken satan kazansın tabi ama alan da kazanması lazım dimi?