Furkan5757 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yok tartışma ortamı oluşturmak istemedim hocam zaten belirttim ondan dolayı yazarken yorumumda sadece arkadaşın görüşünü de merak ettim zaten tartışma yapmamak için yazdığında geri cvp yazmıcam sadece cevabını merak ettim şöyle söyliyim hocam tamam hiç kimse 4 4 lük bir insan değil bizde değiliz zamanında haram para illa bizimde boğazımızdan geçmiştir tövbe ettik ama insanların o lafına geri cvp vermemek mümkün olmuyor maalesef şöyle diyebilirsiniz faiz haram ama ben yiyorum eyw hiç bişey demem ama kitabımızda yazan şeye karşı geliyorsan o uslüpte yazıyorsan bu büyük bir sorundur hocam konu yanlış yere çıkıyor çünkü o yazma o görüş şekliyle benim amacım burda vaaz vermek değil ama insanlara hatasını bildirirsen belki araştır detaylıca öğrenir mesela o arkadaşımız bakara süresi 275.ci ayete bakıp ordanda hemen peşine maide suresi 10.ayete bakabilir faiz hakkında aynı konuyu düşünen arkadaşlarda bakabilir dediğim gibi tartışmak amaçlı yazmadım hocam kusura bakmayın tekrardan sadece ufak bir bilgilendirme geceniz güzel olsun herkese hayırlı haftasonları dilerim
Günümüzde malesef haram ile helal birbirine karışmış durumda hocam öyle ki alkolden alınan vergiler , insanların kredi kartı kullanma mecburiyeti derken artık ne helal ne haram anlayamıyorsunuz.

İnsanlarda sürekli helal-haram dayatması yapan başka insanlara karşı tepki gösteriyor tartışma ortamı oluşuyor.

Bana kalırsa tabi ki herkes birbirini helal-haram konusunda uyarmalı.

Ama nacizane görüşüm özelden yazıp hem sohbet edip hem bu konuyu konuşursanız daha güzel olur bence.

Teşekkür ederim hayırlı geceler dilerim.