Merhaba Forumdaşlar,

Forumda sürekli script satanlar 200-250 tlye ucuz yollu hiç bir özelliği olmayan kullanıcı kolaylıgı olmayan basit php script satanları görüyorum. Bunlar php yazılımcımı yoksa birine yaptırıp mı satıyor. Forumda kaliteli 3-5 kişi var diyebilirim.

Mesala @HyperTeknoloji; arkadaşı tebrik ederim. projeyi iyi araştırmış güzel tasarım yapmış. seo ve her türlü isteğe uygun epin yazılımı yapmış. epin yazılımı almak istesem içinde herşeyi olan yazılım almak isterim. tabiki. vede profesyonel kodlanmış. her zaman da güncelliyor.
Siz yazılımcılar bu dediğime katılıyor musunuz?

Yaptıgım eleştiri sadece benide web ui tasarım konusunda eleştiren olsa her zaman eleştireni iyi algılıyorum demek ki kendimi geliştirebilmişim eksiklerim var ama eksikleri de arkadaşlar yorum yaparak düzeltmemi sağlıyor. Şurası söyle olsa daha güzel olur gibi söylemlerle eleştiri yorum herzaman almak için tasarım paylaşıyorum. 47 yaşındayım. Kendimi 20 lik delikanlı gibi birşeylerden ders alarak kalitemi daha fazla nasıl yükseltebilirim diye çabalıyorum. ama bakıyorum ki yazılımcı arkadaşlar tasarıma değer vermiyorlar. hazır yapılsın cıksın satak gitsin şeklindeler. ben o ellerindeği degerli zamanı boş projelere harcadıklarını gördükçe türkiyede yazılım sektörü gelişmeyecek diye düşünüyorum.

Ayrıca forumdaki yazılımcıların yüzde 60-70 işlerini sağlam yapmıyor. Yapsa da yaptığı işin arkasında durmuyor...

Bu arada kime arayüz yapsam. entegre edecek adam cıkmıyor. Aslında forumda boşa tasarım yapıp satmaya calıştıgımı dşünüyorum. Kim alacak ki dogru dürüş php yazılım işi yapan adam yok. bir sürü müşteri entegre işi nedeniyle kaçtı. r10daki yazılımcıların coğu boş bence....