Merhaba sevgili r10 üyeleri umarım iyisinizdir.

Lütfen konuyu okumadan önce işin neden yapılamayacağından ziyade nasıl yapılabilir, süreçte nelere dikkat edilmesi gerekir, nereden başlanır gibi öğretici yorumları ve bu alanda tecrübesi olan kişilerin altın yorumlarını bekliyoruz.

Yıllardır konusu açılan evde veri merkezi kurmak ya da sunucu barındırmak adlı konunun güncel ve iyimser yorumlar içeren halini açmak istiyorum.

Siz yazmadan ben söyleyeyim bu işi ultra profesyonel olarak ya da büyük paralar kazanma hevesi ile değil, İşi bizzat baştan öğrenip, pratikler yapıp bilgi ve tecrübe kazanmak uğruna yapmayı planlıyorum.

Bilgim bu alanda 0 değil lakin temelden başlayarak ve üzerinden geçerek, kendimi bu alanda yetiştirmek üzere hayallerimin ve vizyonumun peşinden giderek başaracağım inşAllah.

Anlık olarak evimde 1000/1000 paylaşımlı turknet internet ve cihazları muhafaza edebileceğim uygun odalarım var. İkinci aşamada biraz tecrübe ve büyüme sağlarsam 1gib simetrik internet bağlatabilir ve şartları biraz daha iyileştirebilirim.

Şunu biliyorum ki piyasada ve sektörde rekabet bir hayli yüksek, çok düşük kâr marcı olması bir yana anlatımı büyük verdiği hizmeti rezalet olan bir çok firma tecrübe ettim. Bunun bilinci ile vizyonumu geliştirmek istiyorum.

Sizin yorumlarınız ve önerileriniz nedir?