@ce7in; Anlamadığım şey şu : Sizin fikrinize göre ben backlink ve indexing api scriptinin satışını arttırmak ya da ileride bir e book gibi bi zırva çıkartıp kendi piar çalışmamı yapıyorum.
Ama ben salağım ve kendi piar çalışmamı yaparken açtığımda konuda forumda olan indexing api ve yorum backlink scriptini övmüyor tam aksine diyorum ki bakın bunlarla alakası yok diyorum, ve konu aktifken gelen mesajlara da diyorum ki bakın bunlarla alakası yok bunun için geldiyseniz alakasız diyorum. aynı zamanda yorumlarda bunu kaç kez yazıyorum ama siz gelip bana *********** diyorsunuz.
Çok güzel bi piar çalışması helal olsun.
1. Ben size nerede *********** demişim? Böyle bir ithamda bulunmadığımı bildiğiniz hâlde konuyu başka mecralara çekme gayretinizin ardındaki motivasyon nedir? Her hareketiniz şüpheli ve buna değindim. Aksi yönde bir kanıtınız var ise gösterin bitsin. Hiç tanımadığım birinin çok büyük ve delilsiz bir iddiasına balıklama atlamamı mı bekliyordunuz?
2. Sattığınız ürünlerin bunu yapmadığını insanların çoğu zaten biliyor. Dolayısıyla bu konularda işe yaramayacağını siz de zaten biliyorsunuz. Hattâ bunu özellikle tekrar tekrar vurgulamanız, mesajların ekran görüntüsünü paylaşmanız ve buna dayanarak "bakın ben güvenilir biriyim" imajı çizmeniz benim nazarımda şüpheyi daha da artırıyor. Bu kadar göze sokma çabası niye? Bu tarz dolambaçlı yollar yerine gerçek kanıtları sunarsınız. Tebrik eder geçeriz.
3. Eğer bu bir kurgu ise belli ki bir emek harcanmış. Doğal olarak kolayca tespit edilebilecek ve düşük gelir vaadi olan konular için harcamazsınız. Ne yapacağınızı bilemem. Daha önce tonla farklı senaryo ve gelir kanalı gördük. Nereden bilelim sizin yeni bir tanesini oluşturmayacağınızı?
4. Bir de paylaştığınız raporlara beğeni atanları sonraki raporlara etiketleyeceğinizi belirterek insanları beğeniye teşvik ediyorsunuz. Bu sayede paylaştığınız her güncelleme en beğenilen yorumlar arasına giriyor ve eleştiri yorumları üstte görünmüyor. Toplum tarafından onaylanmışlık hissi de yaratıyorsunuz. Bakın bu taktik bu forum için yaratıcı. Emek harcanmış. Sevdim.
PR dediğiniz zaten böyle yapılır. İlk bakışta PR olduğu anlaşılırsa o artık PR olmaz. Buradaki paradoksu anlayabileceğinizi düşünüyorum.