etkilicerik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar

Öncelikle ilk etapta KDV dahil hariç bir fiyat belirtilmesi olmadı. Daha öncesinde gittiğimiz bir yerde bilgi verilmişti ona göre yapmıştık ve orada nakit ödemiştik. Burada da bilgi verilseydi nakit çeker götürürdüm zaten. İkincisi de fatura talep edildiğinde bu muhabbetin yapılması oldukça rahatsız edici. Başka bir yerde böyle bir şeye kimse rastlamaz bence

Buna göre indirim yapılmadı. İndirim kampanyası fiyatıyla yararlanmak için gidildi. İndirimsiz 1300 TL indirimli 750 TL şeklindeydi 2 kişi Burada bu fiyatın geçerli olması için KDV muhabbeti yapıldığında herkes benim gibi bir yolu tercih edecektir, sevgiler.
Bunlar ülkenin gerçekleri. Ben de mal satıyorum ve sık sık bu taleplerle karşılaşıyorum. Bir sanal mağazadan sipariş vermeden telefon açıp indirim kuponundaki indirimi yeterli görmeyip fatura almasak daha da indirim olur mu diye soranlar var.

Bu şekilde hareket eden müşteriler yüzünden rakipleriniz bu fırsatı müşteri kapmak için kullanıyor ve KdV almayıp %20indirmleri yapıyor. O zaman da siz rekabet edemeyecek kadar pahalı firma haline geliyorsunuz. Ve sonunda dayanamayıp siz de bu yola girmek zorunda kalıyorsunuz. Hukuki ve etik değil. Ama vatandaşın alım gücü azaldıkça alıcılar her indirim fırsatını zorluyor. Satıcılar da bunu bir fiyat rekabeti avantajı olarak kullamıp hem daha çok müşteri çekiyor hem de daha az vergi veriyor.