sözleşme olması sözleşmeye uymayı gerektirir. sözleşmeler yazılı veya sözlü olabilir.

geçmiş olsun. kapınıza ordu yığsa bile sizi çıkaramaz. istediğiniz kadar oturabilirsiniz.

mahkemeye verse mahkeme sözleşme soracak. “tanıdık diye sözleşme yapmadık” derse sizin beyanatınız geçerli. adınıza fatura varsa eve dair (elektirk, su, doğalgaz v.b) kira başlangıç tarihi kabul edilebilir (sözleşme sonuçta)

sizi çıkarması için mahkemeye vermesi gerekir. sözleşme olmadığından da mahkeme uzun sürer.

Adam akllı oturup konuşun. mahkemeye vermesine gerek kalmadan 1 yıl sonunda çıkacağınızı söyleyin.

—-
5 ay önce ev sahibim ihtarname gönderdi sözleşme sonunda, sözleşme yenilenmeyecek diye, tadilat gerekçesi ile (haklı gerekçe) evi boşaltmamı istedi.

ihtarnameye cevap yazdım ihtarname olarak. sözleşme süresinden 3 ay önce bildirim yapıldığı zaman ihtarname başlangıcından kira döneminizn sonunda boşaltmanız gerekli. ama ev sahibi 2 ay önceden ihtarname gönderdiği için evi boşaltmam ikinci 6 ylık döneme rast geliyordu yani haziran ayına, ben de mart ayında boşaltırım dedim.

Mart ayında anlaştık. bu ay boşaltacağım.

kısaca şartlarınız gereği evi boşaltmayın, ev sahibine 1 yıl süre tanımasını isteyin kabul etmezse mahlemeye vermesini isteyin. rahatsız ederse savcılığa suç duyurusuda bulunun.

tekrardan geçmiş olsun