üstadım....
hiç uğraşmak istemiyorum, yok upgrade yok deiğişiklik falan demek istemiyorsan (benim gibi) ender 5s1 ve yukarısı makinalara bakacaksın. geçen sene ilk çıktığında aldım, bir tabla ayarı yaptırdım ki onu da otomatik yapıyor zaten, bir daha da inan hiç ellemedim. her hafta hiç yoksa 15 20 saat çalışıyordur. filamentin koptuğu oldu, elektriklerin gittiği oldu, banamısın demedi. hiç özel birşey yapmadım. kazara tablasını çizdim, aptal gibi kazıdım hatta... tablanın üzerine ince resim çerçevesi camı koydum hayvanlar gibi çalışıyor. ne yapışma sorunu var ne başka birşey prusa slicer denen programı kullanıyorumm acayip memnunum.
önceleri uvur zuvur şeyler basıyordum, sonra kırılan süpürge parçalarını bastım, sonra mutfak robotunun kırılan dişlilerini... karbon fiber yarış bisiklerine parçalar yaptım, kendi bisiklerime aparatlar yaptım... mutfak rafı destekler, köşebentler... çok sa sağlam oluyor hani... son üç beş gündür bozulup kırılan bluetooth kulaklığın dış kabını basmakla uğraşıyorsum, onu da yaptım. onshape isimli sitede online cad programı kullanıyorum. çiziyorum basıyorum, ölçüler tam yerine oturmuyor, onshape'de değiştirip yeniden basıyorum. acayip kolay. bu devirde herşeyin ne biçim pahalı olduğunu düşünürsen en küçük tamiratta bile biner biner kara geçirir zaten seni.
makinanın toleransı çok iyi. cad'de ne çizersen onu basıyor. vidalar somunlar dişliler... sıkı geçme kapaklar, menteşeler... süpürkenin geçme kilit mekanizmaları... bunların hepsini bastım. alt sokaktaki kırtasiyeci bir oyuncaklar istedi, onları bile çizip bastım. çayına kahvesine ama olsun, ben ticaret tarafında değilim zaten.
daha iyidi varmış.. sanırım yeni K1 denilen seri ve aşırı pahalı olan bambulab serisi. daha hızlılar sanırım ama bendeki s1 de acayip hızlı, hada da hızlanınca birşey olacağı yok, en azından benim için. ama birden fazla filamentle çok renkli baskı alacam ve filament değiştirmekle uğraşmayacağım dersen ona göre seçim yaparsın. o aksesuarlar pahalı. ben elimle filament değiştirmekten imtina atmiyorum, bana printer "değiştir" diyor bend e değiştiriyorum.
uzun süre printer almadım. o zamanlar ender s3 vardı. yabancı videoları serederim hep. yok orasına aparat yaparlar, yok kafada modifikasyonlar yaparlar... "ender 3 alınca değiştirmeniz gereknler" diye video falan var... sonra bir baktım ender 5s1 çıkmış. daldım videoların incelemelerin içine... ama bak diyorum tekrar, yabancı kaynaklardan... iki hafta sonra verdim siparişi. zaten neredeyse kurulu geliyor, motorlar bantlar tabla herşey kurulu. aç kutuyu pişir ye gibi birşey.
son bir sene maliyetini kat ve kat çıkartmıştır. bir de buna priner olmasa hiç kalkışmayacağın işleri ekle...
fiyatı bu kadar yüksek olmasa yanına bir de creality falcon iyi gider aslında... o zaman tadından yenmez

(bunu da sen araştır)