Adsense hakkında uzmanlığı olmayan biri olarak sormak istiyorum. "Reklam yerleşimi" tam olarak nedir cidden merak ediyorum. Yani ziyaretçilerin ekran çözünürlüğüne duyarlı reklam sunmak mı? Belirli konumlarda reklam göstermek mi? Ya da sayfanın okunabilirliğini bozmamak için minimal boyutlarda reklam sunmak mı?
Bu konuda farklı reklam boyutları ve reklam konumları deneyip belirli bir veri kümesi elde ettikten sonra en iyi tıklanma oranlarını belirlemek gerekmez mi? Ayrıca, buna da kafam sarmıyor hiç. Belirli dönem reklamlara daha çok tıklanabiliyor (özel günler öncesi vb.)
Gerçekten bu işin doğrusu veya uzmanlığını merak ediyorum. Mantıken 4-5 farklı senaryo deneyecek olsam ortalama 3 aylık reklam verisine sahip olmam gerekmez mi? Nasıl birkaç saatte veya birkaç günde bu hizmet veriliyor veya satın alınıyor anlayamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlara ciddi olarak soruyorum.
Edit : Ziyaretçi davranışlarının farklı olduğundan bahsetmeyi unutmuşum. Bu da kafamı karıştırıyor. Bana en mantıklı gelen, bir blog sitesinin her içeriğine özel reklam boyutu ve konumlandırması yapmak. Ama bu da çok zaman alıcı...