Arkadaşlar size başıma gelen iki durumdan bahsetmek istiyorun. Akbank hesabım gece kendime fast yaptığım için bloke edilmişti, 2 gün kapalı kaldı. "Şubeye gelmeden açılmayacak" dediler. Tek tweet attım saniyesinde bloke kalktı üstüne de chip para verdiler.

Aynı şekilde 4 gündür bir kahve uygulaması hesabım blokeliydi. Müşteri hizmetleri "hesabınız açılmayacak." diyordu. "hmm peki" diyip kapattım. Markaya DM'den mesaj attım. Saniyesinde beni geri aradılar. Onun da blokesini kaldırıp ikram kahve verdiler. Artık ben de dayanamadım açtım ağzımı yumdum gözümü. "Adam akıllı hizmet almak için illa 20.000 takipçi mi gerekiyor? Benimle aynı mağduriyeti yaşayan insanlara "Kaç takipçiniz var?" diye mi soruyorsunuz?" diyip kapattım telefonu. Üyeliğimi de iptal ettirdim.

Normal, düz vatandaş olarak hiçbir şeyi bu ülkede hallettiremiyorsunuz. Ya Ankara'da dayınız ya da mavi tikli sosyal medya hesabınız olacak.

Ben hayatımda böyle saçmalık görmedim. Çok da büyük olmayan nir hesabımla böyle iş çözdürebiliyorsam böyle büyük influencer, fenomenlere markalar tarafından sağlanan imtiyazları düşünemiyorum. Bir fenomen bir markayla sorun yaşadığında demek ki telafi olarak şirket hisselerinden pay falan veriyorlar. Koca ülkenin tüm adalet ve sosyal sistemi Twitter üzerinden dönüyor. Reklamcı olmama ve sektörün gücünü bilmeme rağmen hala bu saçma sapan çarka akıl sır erdiremiyorum ve açıkçası sindiremiyorum.