Merhaba arkadaşlar,

Biraz dert yanmak istiyorum. Burada da birçok işveren var ve eminim aşağıda bahsedeceğim gibi şartlarda elemanlarını çalıştırmıyorlardır. Kayseri'den mi kaynaklı, yoksa her yer mi böyle cidden anlam veremiyorum ve ciddi anlamda sinirlenmeye başladım.

İş Arıyorum!

Görüşme: Satış ve pazarlamadan anlıyorsunuz demek Tevfik bey, sahada olmadığınızda mağazamız içerisinde de satış yapar mısınız? Normal de saha personeli mağazaya bakmaz, yaparım X bey. Sonra sohbet ilerler ve altın soru gelir; bazen ürünler gelir depoya indirip yerleştirilmesi gerekiyor boş kaldığınızda el atar mısınız Tevfik bey? Atamam X bey! Ooo arkadaş sen iş beğenmiyorsun o zaman?!

Görüşme2: Eticaret müdürlüğü yaptım dental sektöründe ve kendimi yeniden geliştirebilmek için o sektörde iş görüşmem oldu. Adam neler mi yapmamı istiyor? Eticaret (ürünlerin yüklenmesi, takibi, kargosu vs.) bu çok normal, ardından Grafik Tasarım, ardından video düzenleme, sosyal medya paylaşımı ve takibi, eğer bunlar olmazsa mağaza içerisinde satış, depoya gelen ürünleri yerleştirmek/mağazaya açmak. Bir de kimse olmazsa mağazada kasiyerlik talep ediyor. Elinizi vicdanınıza koyun asgari ücrete çekilir mi? Yol bana ait, yemek günlük 100 lira.

Görüşme3: Bir arkadaşımın aracılığı ile yine eTicaret sektörü üzerine görüşmeye gittim. Personelleri varmış ve ayrıca personel alımı yapacaklarmış. Ben de olur dedim ve görüşmeye gittim. Tecrübemi yeniden kazanabileceğimi ve çok iyi katkı sağlayacağımı dile getirdim. Sunduğum avantajlar mı? Kendi bilgisayarımı iş yerinde kullanma, bir ay sigorta yapma, hatta yemek ve yol parası verme. Adam hâlen ağız burun kıvırıyor. Ararım ben sizi dedi 1 (bir) ay geçti ve hâlen arayacak (aramayacak).

Bunlar aklıma gelenler. İşkur, kariyer veya işinolsun içerisindeki ilanları görseniz kafayı bozarsınız.

İşçiden istedikleri genelde şunlar;

• Satış ve Pazarlama
• Ürün Takibi
• Ürün Siparişi
• Depo sayımı ve kontrolü
• Bilgisayardan anlayan
• Ofis programlarını çok iyi derece bilen vs.vs.

Tek bir kişiye yaptırdıkları işler en az 3 adamın yapacağı iş oluyor ve aldığın para asgari ücret. Kesinlikle parayı küçümsemiyorum, iş yükünü gözümde büyütüyorum.

Geçtiğimiz aylarda da bir görsel paylaşmıştım, burada birçok kişi 4-5 adamın yapacağı işi tek kişiye yaptırıyorlar diye yorum yapmışlardı. Sıkıldım, iş bulamıyorum ve ne yapacağımı artık bilmiyorum.