Payizone denildiği zaman ilk günden beri hep bir uyuşmazlık, şüpheli bilgiler, hareketler gibi şeyler kafamda canlanıyor nedense.

Şimdi de Google'da listelenmeyince yine geçmişteki durumlar aklımda geldi.

Mesela;

Sitelerindeki bilgiler;

Ama burada yazan sicil numarası, adres falan resmi kayıtlar ile uyuşmuyor.

Gerçek Sicil Numarası:


**********

Kuruluş ile birlikte 3 defa adres değişikliği var ardarda;


**********

2 Ortaktan birisi olan Mu*** Ni*** Eş*** isimli kişi sürekli Egenet Rent a Car isimli firma ile ilişkilendiriliyor. Payizone web sitesinde bazen site altı karekodlarda bu firma çıkıyordu, bazen adreslerde bu firma çıkıyordu vs vs. Web Archive'den teyit edilebilir.

Bir diğer ortak ile ilgili de bilgiler var ama o konu da bir başka değişik kişisel düşüncelerime göre. Kişisel görüşüm olduğu için bu konuya değinmiyorum.

**********

Ayrıca 2020'de kurulan firma 2017 olarak belirtiliyor her yerde. 2020'de kurulduğunda 3 senelik yetkililer belirlenmiş ama yaklaşık 1 senedir resmi olarak bir yetkilisi de yok aslında. Süreler dolmuş ve yetkili yenilemesi yapılmamış.

**********

Firmanın vergi kayıtları da pek hoşuma gitmiyor açıkcası. Belki de ben fazla şüpheciyimdir, bilmiyorum
Yıllık beyanlar 4.000TL , 6.000TL derken geçen sene artık Matrahsız işlenmiş... Gelirlerinin karşısında inanılmaz derecede, çok ileri düzeyde giderleri var demek ki 3 yıldır. Bu tablodaki verileri okuma işleminden bu anlaşılıyor



**********

Bir de önceden çalıştıktan sonra sistem ile ilgili sorunlar sebebi ile üyeliğimi iptal ettirmiştim. Sonrasında yakın zamanda bana Kutay isminde olduğunu belirten bir arkadaş Whatsapp'tan yazdı ve eski yönetimin komple değiştiğini belirtti. Altyapı ve gateway sistemleri de değişti demişlerdi. Ama baktığımda sadece yeni bir arayüz yaptıklarını, resmi olarak birşeyin değişmediğini görmüştüm.



**********

Bir de bu firmanın sanal pos hizmeti verecek yetki belgesine vs hiç bir yerden ulaşamamıştım.

**********

Çalışıp çalışmama tabi ki tamamen kişisel bir tercih benim açımdan. Yoksa ben de kendileri ile çalıştım ama sistemin stabil olmaması, müşteriden alınan ödemenin hesabıma yansımaması, müşteriye iade edilmesini istediğim ücretlerin haftalarca iade edilmemesi gibi gibi gibi onlarca sebepten dolayı çalışmayı sonlandırmıştım.

Kendi tabirleri ile yeni yöntemim ve yeni sistemlerini hiç denemedim, yorum yapmam haksızlık olur. Mevcut çalışan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilirler.

Bu şekilde şahıslara da hizmet veren sanal pos firmalarını görmek beni her zaman mutlu etmiştir ama Payizone ile ticaret anlayışlarımız biraz farklı olduğu için artık tercih etmiyorum diyelim.

**********

Not: Bu bilgiler herkese açık bilgi ve belgelerden derlenmiştir. Hatta normalde kamuya açık şekilde yazılı olan isimler vs **** ile tarafımca sansürlenmiştir. Herhangi gizli bilgi veya belge içermemektedir.