Herkesi Allah korusun öncelikle ama hiç kaza yaptınız mı? Unutamadığınız o an nasıldı?
Yıl 2013 bitane 87 reno almıştım.Daga bahçeye gitmek için.(kırsal kesimdeyim) Ama ne araba cillop gibi derler ya tam bı klasik.Orjinal siyah deri koltuklar orjinal otomatik cam orjinal klima renoda çok nadir olan donanimdaydi. Gümüş renk böyle yaldır yaldır yanıyordu.Cok temiz ve özenle korunmuş bı arabaydi.
Bebekligimden beri araba üstünde olan biriyim. ve gezmeyi çok seviyorum.O kara geceye kadar başkasının duran arabama çarpıp farimi sinyalimi kırması dışında bı kazam yoktu.
Bi akşam üstü 50 km yol gidip gelmem icap etti.Dedimki renoyla gideyim.Atladim renoya tahmini yolun 20- 30 .ncu km sindeyim.Orta konsola sigaram düştü.Elimle yoklarken yanimdan efsane kasa bı Corolla geçti yol çok karanlık ben sonradan marka modele hakim oldum. Tam sigarayı buldum o geçen arabanin anlamsizca stop ışıklarının hopladigini farkettim.Ama diyorumki birşey olsa adam durar. Ne biliyim 4 lu falan yakar diye düşünuyorum ama adam gitti. bir anda yerde yatan siyah bişey farketmemle direksiyonu kirmama müteakip araba sağ tekerden aldığı darbeyle ....
Burda başlıyoruz işte.
Hep merak etmistim acaba nasıl bir duygu kaza yapmak insan ne hisseder diye.Yasadimm.
Sağ ön tekerden aldığı darbe ve benim ters istikamete refleksimle arabanın arkası havada burun yerde böyle salise salise film kareleri gözümün önünde hala. Çok zevkli ve heyecan dolu bı andı benim için. Ön camdan yerdeki ayın parlamasını saniyelik gördüm pat küt Cat sesler araba tam tavanın üzerine düştü ilk sonra yanlamasına done done taklalar atmaya başladım.on cam ilk carpmada patladı yan cam takla atarken patladı.kafam bı ara o cam kiriklarinin arasında yere surtuyordu.Hic gözümü kapatmadan izledim.
Hala hayret ediyorum.tek bildiğim direksiyonu çok sıkı tuttugumdu o esnada.kemer falan zaten takılı değildi.
Alacak nefesimiz varmış köylüler koştular hemen çıkarttılar arabadan beni. Arabanın yerle temas etmeyen tek bir noktasi yoktu.bagajdaki stepne benzin deposu on koltuktan cikti durum o derece yani.Sadece kafamdaki cam parcalari ve 3 kaburga kirigiyla kurtuldum şükürler olsun.
O günden sonrada arabada sigara düşünce almaya çalışmıyorum.paketten yenisini alıp yakıyorum.Ve bidaha renoya hiç binmedim.binmemde.
Hurdaya vermiştim o zaman arabayı.