Alanadı piyasasına en büyük darbe malesef forumdaki domain kategorisinde vuruluyor.

Başka hiç bir kategori de tahammül edilemeyecek şeyler oluyor.

Kesinlikle kuralların düzenlenmesi gerek.

Bugün ortalama bir domain kayıt fiyatı 300-500TL madem ticaret forumu en az iki katı taban fiyat zorunlu olmalı açılan konularda. Üstelik sermaye bağlanan ve maliyetli bir iş olmasına rağmen taban fiyat yok. Bilgiye dayalı işlerde bile taban fiyat varken bu kategoride olmaması gerçekten düşündürücü.

ÜCRETLİ - Domain arayışı konuları açılıyor altına boşta domain önerenler doluşuyor. Moderatör bu mesajları silip uyaracağına kategori kuralı olmadığı için hiç bir şey yapmıyor. Düşünün başka bir kategoride iş alımı konusu açan birinin konusunun altına biri gelip ben bedava yaparım dediğinde ne olur? Bu kadar değersizleştirip zarar verdiler.

Bu kadar popüler bir kategori doğru yönetilseydi hem domain kalitesi artardı hem de marka yaratmak isteyen kurumsallar ilk adresin r10 olduğunu bilerek gelirdi. Böyle potansiyeli olan bir platform malesef bu kategori için bir düzenleme yapmadı önceki moderatörlere üst yönetime sunmaları için önerilerde bulunmama rağmen.

Malesef domain piyasasına zarar vermek dışında bir fonksiyonu kalmadı kategorinin. Zaten bilinçli kitle de artık forum dışında iş yapıyor artık. Burada 3-5 Bine satamadığımız domainler yabancı platformlarda 3-5 Bin $'a gidiyor.

Bir de kategori şablonu ile oluşturulan konulara yazanlar var moderatörün asıl konuya yazanlara müdahele etmesi gerekiyor. Adam .com arıyorum yazmış düşünürsen bilmem ne var yazıyor birisi, Bütçe belirtmiş bütçeni arttırırsan yazıyor, domain yaşı yazmış dediğiniz gibi değil ama bu var yazmış. Peki soruyorum herkes her istediğini yazacaksa kategori şablonunun ne anlamı var?