Arkadaşlar Merhaba,
R10 üzerinde kimi arkadaşlar piyasadan yakınıyor.. R10 da birçok kişi al sat yapıyor. Al sat yapan kişilerin neredeyse bir çoğu da aldığı alan adını yine r10 piyasasında satmaya çalışıyor. Satan arkadaş projelik veya düşük seviye jenerik ise zaten, pazarlama taktiği olarak satış konularını ballandırarak düzenliyor. Yok şu kadar arama bu kadar uzantı vs vs. Bunu alan arkadaş da umduğunu bulamayıp tekrar satışa çıkartıyor ve birçoğu aldığı rakamın bir hayli altına açık artırmada satıyor. Sonra piyasa kötü.. Piyasanız sadece bu çatı altında ise işlerin kötü gitmesi kaçınılmaz bir son.. Alan adı bilinci oluşmadan sağdan soldan duyma ve gaza gelme dahilinde alım yapılması başlı başına bir hata.. Şahsi olarak devir ettiklerimin neredeyse tamamı dışarıdan kurumsal firmalar veya kişiler.. Adamların r10 dan hiç haberi yok.. Eğer kaliteli bir portföyünüz var ise piyasa her zaman iyidir. Zararına satış yapmazsınız, kârınızı artırma odaklı satışlar yaparsınız. Örnek vereyim; kısa bir alan adını burada satışa sundum, arkadaş 2k$ teklif verdi ve anlaştık. Ödemeye gelince 1 hafta oyaladı.. Sonra iptal ettim satışı. Farklı bir global platformda 2 hafta içinde 5k$ ya devrettim. Gönül isterdi ki r10 da alan arkadaş kazansın ama maalesef r10 da alan adı bilinci henüz oluşmadı.. r10 da alan adı değerlemesini yapabilecek seviyede kişiler iki elin parmaklarını geçmez. Belki de daha az.. Kısacası.. Piyasa çok geniş ve kriz de olsa bolluk da olsa sürekli çark dönüyor. Önemli olan portföyünüzün kalitesi ve sabrınız. Bunun içinde "bilgi ve tecrübe".. Kısa yoldan köşe dönme hiçbir sektörde olmadığı gibi bu sektörde de hayal..! Herkesin gönlünce olması dileğiyle. Az bir boşluğum vardı o sürede de böyle bir yazı yazmak istedim. Daha teknik ve uzun bir konu.. Ama zaman ister..
Dileyen kendi tecrübelerinden kesitler sunabilir.
İyi çalışmalar dilerim