Dogukann adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurt dışı sanal posu bizde düşündük hocam Ocak ve Şubat ayının ödemelerini yaptıktan sonra elveda PayTR
Türkiyede gerçekten çok saçma bir vergilendirme sistemi var.Özellikle dijital alanda iş yapıyorsanız ve herşeyi gider olarak gösteremiyorsanız kesinlikle yurtdışı öneririm.İmkan varsa kıbrıs imkan yoksa ingiltere vs .Buralarda da vergi var ama türkiyedeki gibi saçma sapan vergi yok.Yok damla vergisi yok stopaj kdv,kdv yetmiyormuş gibi bir de gelir vergisi.Kısacası direk paranın % 50sine yakınına ortak hele ki gider gösteremiyorsan.Herşeyi direk gider gösterebilen her aldığı ürüne fatura alabilenler bir tık daha az ama yine de çok.
Ya kardeşim tiktokda orasını burasını sallayan,saçma sapan videolar çeken ergenlerden sadece %15 ver geç diyorsun ama adam yıllarını vermiş emek vermiş gece gündüz 3-5 kazanayım diye sitesiyle uğraşıyor bir dünya gideri emeği gidiyor adamın nerdeyse parasının %50sini alıyorsun.Ben tr şahış şirketimi bu youtuber tiktok vs %15 muhabbeti olup site sahiplerini kapsamaması kararından sonra direk kapattım.Kendimi resmen keriz gibi hissettim o an.