gayet güzel fikirler ve yeşilde yayılan tavukları da destekliyor, yaparsan ömürlük bişeyler olur hocam başarılar

Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teşekkür ederim, dediğiniz türde kanal çok. Ancak o kanallarda gelecek görmüyorum. Üstelik türkçe.

Aslında ben daha çok global çapta nasıl organik büyülür onun çalılmasını yani araştırmasını yapıyorum. Temelde kanal büyütmek için video ekipmanları yanında video içeriği içinde para lazım. (masa başı işler hoşuma gitmiyor)

Madem video için para harcayacağım bari zaruri harcamaları video haline getireyim, hem zaruri harcamaların maliyetini düşürür hem de global içerik için altyapı oluşur.

örneğin, ev yapmam lazım. ev maliyetleri yüksek. Maliyetleri düşürmek için ev tasarımından konseptine kadar değişiklik yaptım.

açıklarsam m2 maliyeti 20k olan beton ev için 80 m2 ye 1.6 milyon ustaya para vermem gerekecekti.

video içeriği için ve ev maliyetini düşürmek için ruhsatı hafif çelik alıyorum ve konteyner ev yapacağım. Eşyaların yenilenmesi dahil 1m para gidiyor. ustalığı yapmak için de kaynakçıda çalışıyorum. böylece sadece usta parasından 400-500k kar edeceğim. üstelik depreme dayanıklı, global bir içerik de oluşturmuş olacağım. Yanıda da yeni bir meslek edinmiş olacağım.

Aslında para kazanma konusu daha videoya başlamadan önce başlamış oldu. ev bitiminde yt den çoktan 500k kazanmış oluyorum. çünkü fikrimi değiştirmemi, çevremi ikna etmemi sağladı.

Başka bir örnek te, 80m2 evimi yapmadan önce 30m2 tinny house yapacağım. bu da zaruri, evden çıkmam lazım, ama ev kiraları yüksek. sadede 2 yıllık ev kirasına tinny hosue yapacağım. ev sahibine vereceğim para cebimde kalacak.

bir diğer örnek te bahçemde bulunan kümesi kaldırıp, aynı malzemelerle bungalov kümes yapmak. böylece kümesin yerini değiştirip yer açacağım, aynı malzemeleri kullanacağım, üstelik daha şık bir kümes olacak.