Aşırı saçma düşünceler olduğuna inanıyorum. Büyük kulüpler ne zamandan beridir bu kadar küçüldü ? Bir takım milyonlarca euroya kuruluyor ve bir o kadar maaş alıyorlar. Bu tempoyu kaldıramayacaklarsa neden oynuyorlar ? Sizlerin düşünce birimine göre bu kupa saçma o halde. Amaç lig şampiyonluğuysa o halde bu kupada anadolu kulüpleri oynasın sadece.
Büyük kulüplerin küçüldüğü yok. Bazen rasyonel olmak gerekir; Süperligde olan rekabet belli, Ligue 1'de PSG yada Bundesliga'da Bayern Münih değiliz.
Bu takımın taraftarı yıllardır şampiyonluk bekliyor. Evet büyük bir takımın büyük hedefleri olmalı ancak sonuca ulaşmak bazen fedakarlıklar yapmak gerekir. Zaten önümüzde bir Süper Kupa finali var Konferans Liginde ve Süper Ligde de aktif olarak oynuyoruz. Şu duruma bakınca Süper Lig > Konferans Ligi > Süper Kupa diye bir denklem çıkar karşımıza (bence). Ve Süper Kupa finalinde de rakibimiz Galatasaray, Süper Ligde de öyle. Hangi Fenerbahçe taraftarına sorsan bu sene şampiyon olmayı her şeyden çok ister.
Ben şahsen aktif olarak maçları izlemiyorum vaktim olmadığından, maç sonu skora bakıp geçiyorum önemli maçlarda maç özetine bakıyorum o kadar. 3 farklı kulvarda yarışarak rotasyon yapmak yerine lig bitimine az kalmışken 2 kulvarda tam kadro ile çıkmak çok çok daha mantıklı bu seneryoda.