Yok hocam formüldeki karakter kilidinden bahsediyorum. Mesela E3'ün sabit kalmasını istiyorsanız; formül çubuğunda E3'ü seçip F4 tuşuna basarak $ işareti ile kilitleyerek deneyin isterseniz.
Öyle olur mu bilemiyorum hocam.. Şöyle ki bazı formüller sayfadaki diğer hücretlerdeki değerleri toplayarak çıkarakarak vs çalışıyor ama formüllerde örneğin KDV yada komisyon hesaplarken DATA diye açtığım ikinci bir sekmeden çektiği oran dataları var.. Haliyle bazı değerler kitlenmeli bazıları kitlenmemeli.. Elbette excelde bunu yapacak yetenek vardır da bende o kadar excel yok
Valla hocam en mantıklı bunu nesatilir hesaplıyor denediniz mi ? Onun dışında çok ince detaylara giriyorsanız excellde formülleştirmek en mantıklısı ama dediğiniz gibi 10-15 sütun oluyor birde bunu site ve pazaryerleri olarak ayırırsanız sıkıntı alıp başını gidiyor. Ancak birde şöyle bir durum var örnek ürün tek başına satılsa zarar ettiriyor ancak sepet tamamlayıcı olarak kullanıldığında kar ettiriyor vs. gibi detaylarda çıkıyor haliyle bende şuan bu işin içinden çıkmaya çalışıyorum 😃
anlık hesap oradan yaparsın hocam ama pratiğe gelince o hesabı bir kere yapman yetmiyor sürekli elinin altında olmalı atıyorum bir ay sonra o hesabı tekrar görmen gerekecektir o zaman işler çirkinleşir bu seferde.. yani hem doğru fiyatı tüm değişkenleri hesaba katarak hesaplayabilmeli hem de o hesaba istediğin her an erişebilmelisin yoksa olmaz o iş..