Ufkabakan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Güç Host; @Turklokasyon;
Öncelikle yorumlarınız ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla RJ45 ile 10Gbit bağlantı sunan switch'ler çok popüler değil Türkiyede. Yurtdışında bir kaç firmada kullanıldığını gördüm ama Türkiye de genelde sunuculara 1Gbit port bağlantı verip, switch'den switch'e SFP ile 10Gbit bağlantı sunan yapılar daha yaygın. 24/48 RJ45 portlu ve tüm portları 10Gbit destekli + 2-4 SFP portu olan switchleri kullanılmıyor sanırım.

10Gbit den yararlanabilmek için, hem sunucuda hem de switch'de 10Gbit RJ45 desteği olması gerektiğini biliyorum ama 10gbit nic e sahip sunucu ile switchdeki 1Gbit portu daha verimli kullanabilir miyim diye düşündüm. 2 farklı sunucuda bulunan 2 VM arasında yüksek boyutlu dosya trasferlerim oluyor bazen. 4TB dosyayı taşımak gün sürüyor.
Yeniden merhaba, rica ederiz. Belirttiğiniz gibi RJ45 ile 10Gbit bağlantı sunan switch'ler donanım ve hat maliyetleri sebebiyle TR'de pek popüler değil. Genel itibariyle TR'de 10G bağlantıya ihtiyaç duyan co-location müşterisi de bir hayli az. Dolayısıyla firmaların bir çoğu maliyetleri düşürmek amacıyla 1G 24-48 port switch'ler kullanıyor ve 10G bağlantı ihtiyaçlarını SFP üzerinden karşılıyorlar. 1G porta bağlı olduğunuz sürece 10G veya 1G NIC kullanmanız performans tarafında herhangi bir fark yaratmayacaktır.

Bu bağlamda dilerseniz barındırma hizmet sağlayıcınızdan SFP to RJ45 üzerinden 10G bağlantı talep edebilirsiniz. Eğer barındırma sağlayıcınız bu isteğinizi karşılayamaz ise belirttiğiniz gibi 1Gbit bağlantılar ile teaming yaparak 10G olmasa bile çok daha yüksek bant genişliğine ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,
İyi çalışmalar dileriz.