EnteresanAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asıl soru şu; Vergi muafiyeti sistemine geçince yıllık gelir vergisi ödüyor muyuz ?
Belli bir rakamın altındaysa toplam geliriniz ödemiyorsunuz (Otomatik ödediğiniz %15 zaten gelir vergisi, yani belli bir rakama kadar vergi dilimine girmiyorsunuz gibi düşünün).

Belli rakam en üst vergi dilimi seviyesi bu yıl için belirlenen rakam 3 milyon TL, eğer 3 milyon TL yi aşarsanız kademeli olarak aradaki kazançlarınız dahil vergisi istenecektir (gelir vergisi olarak).

Vergi dilimleri: https://www.muhasebetr.com/gelir-vergisi-dilimleri/

Yani 2.9M kazanırsanız sadece hesabınızdan kesilen otomatik vergiyi ödersiniz.
3.1 M kazanırsanız arada ödemediğiniz %20 için %5, %27 için %12, %25 için %20, ve 3M üstünde kalan kısım içinde %25 ayrıca vergi ödemeniz gerekirki. Bu toplu vergi çok ağır olacağı için 3M geçmemeye çalışın.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, hocam vergi istisnasından faydalanmaya başladığımız zaman çalışan biri olarak görünmeye başlıyoruz dimi, sorma sebebim şu aslında vize başvurusu yaparken bunu önemsiyolar.
vergi istisnasından faydalanıp SGK primi ödediğimizdede normal çalışan birinin gördüğü muameleyi görür müyüz yani asıl sorum bu. teşekkürler.
İşyeri sahibi olarak görünürsünüz, bunu değerlendirecek olan vizeyi verecek memur. Siz anlatabilirseniz ben youtube dan harçlık olarak bu kazancı elde ediyorum mecburen bağkur başlattılar diye bi ihtimal konuya hakimse sizi anlayacaktır ancak yinede nasıl değerlendirecekleri hakkında net bişey söylenemez.

Bu durumun vizede neden olumsuz bir durum oluşturacağını anlamadım. Aksine güzel bir kazancınız varsa olumlu bir durum dahi oluşturabilir.