Türkiye'nin farklı şehirlerinde Çiçekçilere reklam hizmeti veriyorum. Çiçekçi olmasamda birebir görüştüğüm müşterilerim bulunuyor. Tabi ki direk çiçekçi olan biri benden çok daha iyi bilgiler verecektir. Fakat ben kendi gözlemlerime göre, fikirlerimi söylemek isterim.

1- Çiçeklerin tazeliğini korumak bazı çiçeklerde sadece soğuk hava ile mümkün olmuyor, onlara bazı özel vitaminler vs. vermek gerekiyor. Çiçekler kısa sürede solar o yüzden birçoğunun çöpe gitme olasılığı yüksek.

2- Her otomata farklı çiçek çeşitleri koymanız lazım.

3- Her otomat için yer kiralamanız, izin almanız ve elektrik tesisatı vs. gerekecek.

4- Otomatları her gün ziyaret edip, çiçeklere bakım yapmanız, eskiyenleri yenileri ile değiştirmeniz oldukça ciddi bir iş gücü oluşturacaktır.

5- Hemen hemen her mahallede çiçekci bulunuyor ve tamamına yakını da şehrin birçok bölgesine adrese çiçek teslimatı yapıyor. Şahsen yılda 4-5 kez çiçek almak için bir otomata gitmek yerine, tanıdığım bildiğim bir yerden isteğime göre bir buket yaptırmayı daha mantıklı buluyorum.

6- Türkiye'de çiçek almak için genelde özel günler tercih ediliyor, yıl dönümü, doğum günü, kutlama vs bazı günler için alanlar dışında sürekli çiçek alan kişi sayısı nadirdir. Zaten sürekli çiçek alan kişininde çalıştığı bir çiçekçisi vardır, kolay kolay değiştirmez. O yüzden fikrinizin yapılmamış olması bahsettiğim durumlardan olduğunu düşünüyorum.

Kişisel tavsiyem operasyon olarak daha az zahmetli ve daha az maliyetli bir fikir bulmanız. En önemlisi de süreklilik arz eden, insanların büyük bir kısmına hitap eden bir proje olmalı.