film izlemeyi seven birisiyim bir çok kişi gibi. Netflix, Disney gibi aboneliklerim var lakin yetersiz geliyor içerik bakımın dan. Online izleme sitelerini tercih ediyoruz genel de reklam engelleyiciler ile yolumuza baka biliyoruz ancak oda anca pc de. Tv den veya telefondan izlemek isteyince eziyet oluyor bize tv de bellek yetersiz
Kendim plex ve emby kullanan birisiyim media server olarak adlandırılır.Elimdeki arşiv içeriği bilgisi şuan aşağıdaki gibi dir ve hergün sayı artmaktadır arşivi genişletiyorum. şuan 2 farklı vds de 2 farklı media server kurulu.
jellyfin ve plex ne işe yarıyor der iseniz 2 sinin de mantığı elinizdeki içerik arşivini izlemenizi sağlayan bir yazılım dır. Bu sistemi ortaklaşa uzun soluklu kullanacağım birilerini arıyorum açıkçası. Belirli masrafları var masrafları bölüşerek devamlı kullanmak istiyorum.
Bu 2 yazılım da telefon, bir çok tv eski ve yeni versiyonu, android tv, tv box vs bir çok platfom da sorunsuz çalışmakta dır.
Plex aylık ücreti 5$ jellyfin ücretsiz hangisini kullanacağımıza ortak karar verilecek. Misal jellyfin ücretsiz ama her platform ile tam uyumlu değil hala.
Vds ücreti : server olarak kullanacağımız için sabit bir vds gerekecek cihaz tr de olmalı şuan kullandığım cihaz 6 cpu 8 ram 70 gb hdd
up/down için vds : şuanlık ücretsiz açarak idare ediorum şuan için ücret gerekmiyor.
İçerik barındırma : şuanlık bir mantıkda halediyorum tr dub ve yerli filmler için 10 trb alan kullanıyorum şuan için ama içerikleri yedeklemek lazım her türlü bunun için sınırsız file hostlar var birtane almak lazım bunun aylık ücreti de 10$ falan sanırım
içeriği barındırıdğım yeri sabit disk olarak gösterdiğim bir yazılım var aylık ücreti 2$ civarın da
vip içerik idirme : iyi bir vip hizmet veren yerden ücretli üyelik almak gerekiyor. Şuan için torrent ve link paylaşımı yapan yerler den indirmeye devam ediyorum ama devamlı takip vs içerikelr patlamadan çekmek gerekli o yüzden yorucu oluyor.
çok büyük bir masraf yok. açıkçası 3-5 kişi ile güzel bir ortam sağlana bilir diye düşünüyorum kafamız rahat şekilde içeriğimizi izleriz. Gerçekten düşünüp denemek isteyen arkadaşlara denemesi için üyelik vereceğim bir kaç günlük anlaşa bilir isek sabit bir vds kiralayarak direk başlarız. Kimseyi bulamaz isem de kendim devam ediyorum zaten sorun yok ben biraz masraf bölüşmek için birilerini arıyorum açıkçası.