Megane II HB 2004 modelde Fransız diye biliyorum, bu serinin Türkiye'deki daha iyi olan ithal modeli yani. Yanlış hatırlamıyorsam kronik elektriksel sorunları oluyor, onları bir sormak, baktırmak iyi olur. LPG konusuna bir şey diyemeyeceğim küçük br bagaj hacmi var. LPG bakım ve uyum durumu da önemli tabii. Bunların 1.4'leri çok yakıyordu, 1.6'lar daha verimliydi; o açıdan iyi. Her durumda yaşlı araç, sizi servise-sanayiye çok götürür; çünkü parçalar ve elektrik-elektronik aksam artık eskiyor. Bazı şeyler kaçınılmaz oluyor; iyi kullanıldı falan pek alakası yok. Bunu dikkate alın. Ama bu bütçede de alınabilecek iyi araç yok gibi. Piyasası çok hızlı değil, çok da yavaş değil ama piyasa genel olarak ölü gibi zaten. Bu segmentte bir araç almak isteyen 500binden aşağı düzgün, masrafsız, uzun süre kullacağı 10 yaş içinde bir şey bulamaz. Bir de km konusu önemli. Renault benzinli araçlarda 200.000 kritik sınır bence. Çünkü 200-300bin arası motora girme riski epeyce yükseliyor.
Tamirci değilim, sadece alım-satım deneyimim biraz oldu ve megane II serisine de 5-6 sene evvel almayı düşünerek epeyce bakmıştım. Bazı bilgileri o şekilde aktardım.
Hayırlı olsun.