sechs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba.

Python benim fikrimce daha basit API'lere gidecek bir dil çünkü kompleks yapılarda bazen aşırı mühendislik durumları oluşabiliyor (ayrıyeten gerçekleştirmek istediğiniz duruma göre aşırı mühendislikle dahi aşamayacağınız, farklı dile zorlanacağınız durumlar oluşabilir).
Örnek vermek gerekirse GIL muhabbetleri ve Python'da bazı kütüphanelerde karşılaşabileceğiniz gevent-greenlet uyumsuzluğu (monkey patch'in dahi yetersiz kaldığı durumlar) yüzünden zorlanabilirsiniz. Kodlayacağınız yapıları bi' gözden geçirip bu tarafları iyice araştırmanızı tavsiye ediyorum. Onun haricinde yeterince iyi kodlarsanız bir problemle karşılaşma ihtimalinizin olduğunu sanmıyorum ve işinizi fazlasıyla görecektir bence. Ben biraz olsun kompleks yapıdaki bir API ile günde 10-20 milyon isteği yönetebiliyordum fakat asenkron yapıların uyuşmamazlığından ötürü çok çektim. Genel anlamda I/O temelli bir API'ydi ve CPU temelli yöntemlerle çözmek zorunda kalıyordum neredeyse. Bu da inanılmaz bir performans kaybı demek.

Tavsiyem backend'i ya tam anlamıyla isteğinizi karşılayan alternatif bir dil ile kodlamak ya da birden fazla dil ile kodlamak olacaktır.
Cevabınıziçin çok teşekkür ederim.