Müslüman bir ülkede, insanlarimizin 18 yasina yeni girmis kardesimize edilen tavsiyelere bakin" TESVIK". "Fon alin, bankada para biriktir faizini ye" gibi gibi. Öncelikle kardesimizin dogum günü kutlu olsun. Nice Senelere insAllah, sihhat ve sevgi dolu yasaman dilegi ile. Güzel kardeşim bu soruyu yanlis yere sormussun, akil yasta degil bastadir demişler atalarimiz zamaninda. Annen baban yaşıyor ise şayet , git al karsisina "karşılarına geç" onlardan akil al, onlarin sozunu dinle. Gerisi bos. Hayirli forumlar
mutlu senelere.
biriktirin, cimri olun.
Merhaba, öncelikle doğum günün kutlu olsun! İşte sana hayatında ilke olarak benimseyebileceğin bazı tavsiyeler:
- Hayallerini ve Hedeflerini Koru: Hayatında söyleyebileceğin en kötü cümle keşke şunu yapsaydım olacaktır. Bu, zamanını tüketmiş olduğunu gösterir. Bu yüzden ne kadar absürt veya imkansız görünürse görünsün, hayallerinden ve hedeflerinden vazgeçme.
- Amaç Odaklı Ol: Hayatının bir amacı olsun. Evet, insanlar genellikle amaçsız gelir ve amaçsız giderler. Ancak, amacı olanların çok az bir kısmı hedeflerine ve amaçlarına ulaşabilir. İşte biz onları Steve Jobs, Elon Musk gibi kişiler olarak biliyoruz.
- Kendin Ol: Kendin ol, kazanç sağlayacak bile olsan istemediğin bir kararı alma! Sevdiğin birine başkası gibi gözükme, bu sana zarar verir.
- Hobiler Bul: Kendine gerçek anlamda fayda sağlayacak ve sana zevk verecek hobi ve uğraşlar bul. İş hayatı ve kurumsal hayattan zevk alıyorsan, girişim kurmaya çalış, grafik tasarım yap, iş bul ve çalış.
- Hayır Diyebil: İstemediğin bir şeyde evet deme, hayır de. Bu ailen tarafından sana dayatılan bir konu bile olsa, sana yarar sağlayacak ama senin pek de istemediğin bir konu olsa bile, hayır demeyi öğren.
- İletişim Her Şeydir: İletişimde kendini geliştirebildiğin kadar geliştir. Kibar, dürüst ve biraz da şirin görünmek, karşı tarafı ikna etmek konusunda sana çok yardımcı olur.
Nice yıllara dostum, belki kim olduğunu bilmiyorum ama bu önemli değil. Sonuçta, ben de sen de birer insansın. İyi ki doğdun! 🎉
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim mutlaka uygulayacağım iyi temennilerinizden dolayı da ayrıca teşekkür ederim