Öyle servetlik bir domain yok maalesef günü kurtarır sadece, her zaman söylüyorum domaine çok değerli şöyle güzel böyle güzel diyenlerin saçmalama cümleleri bittikten sonra o domain için kaç para ödeyebileceklerini sorun. Aldığınız cevap o domainin gerçek değeridir.
Değerli olabilecek sadece ekler net domaini olabilir bu listede. Diğerleri benim de sahibi olduğum bir çok domain gibi sıradan vasat domainler.
Hocam ben birkaç domaine servet yatırıp 10 yıl bekleyip servet kazanmaya çalışanlardan değilim. Bu tarz satış yapanlar da eninde sonunda vasat diye tabir ettiğiniz domainlere yöneliyorlar. Türkiye'de var olan sizinde bildiğiniz kişilerde bu tarz domainler alıyorlar. Bi aralar noktadomains vardı. Onlarda bu şekilde çalışıyorlardı. Açıkcası servet değil ama adet başı bu tarz domainleri x.xxx tl üstü
seri satıyorum son kullanıcıyı beklemeden. Az kar seri satış.
Bu hafta 2 büyük satış yaptım toplamda 5kdolar.(Son kullanıcıya) Buraya o domainleri yazsam çöp diyeceklerini adım gibi biliyorum

Ama en iyi domain kar ettiren domaindir. Premium domain olsa ne olacak satamadıktan sonra. Ortalama yıllık domain satış oranı son kullanıcı için %5-10 arasıdır ortalama. 10 tane premium domainle ile dönecek işler değil. Pazarın büyük kısmı stajyer .comu 50.000 dolar vermektense stajyer.neti x.xxx tlye alırım diyor. Premium jenerik dışındaki pazar hem ticari hemde sayısal olarak daha büyük. Teşekkür ederim yorum için.