Çoluk çocuk burda konuşup duruyor. Türkiye zaten çantada keklik düşüncesiyle çalışma hayatına devam eden tüm platformların kapatılması gerekiyor. Devletin iç yapısı ve neler döndüğü hakkında hiçbir fikri olmayan eleman burda güvenlik güçlerine atıp tutuyor yarın anasının babasının kredi kartıyla hayatında görmediği birine bağış yapıldığında nerdesin emniyet nerdesin siber suçlar diye zırlamasını bilir. O yüzden bu tür isabetli kararların devamı gelir inşallah.
Twitch'in Amazon tarafından yönetildiğini biliyorsunuz değil mi? Hani dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden birisi olan Amazon. Sizce bu platform kaynaklı bir kredi kartı veya bilgi güvenliği sorunu olabilir mi? Olursa yer yerinden oynar. Borsalar birbirine girer. Dünya ekonomisinde taşların yerini değiştirecek bir olaydan bahsediyorum. Yani sizin o bahsettiğiniz kredi kartı meselesi, kara para aklama meselesi falan farklı taraflara dayanıyor.
Diğer taraftan sevgili ülkemin sevgili siber suçlar birimi önce bizzati yerli ve milli devletin veritabanından milyonlarca insanın yedi sülalesine kadar tüm bilgilerini internete sızdıranlarla ve yayanlarla ilgilensinler. Malum bu tarz bilgiler sosyal mühendislik başta olmak üzere birçok dolandırıcılık aşamasında oldukça profesyoneş bir şekilde kullanılıyor.