1-evet C# yi ayrica degilde Unity icinde ogrenmek daha mantikli. Unity tutorial da baslangic icerisinde C# egitimi olmazsa olmaz, cunku kodlama(C#) olmadan Unity yapilacaklar kisitli, tamam cok sey yapilir (animasyon, efekt vs) ama bunlari birlestirmek ve gerektiginde kullanmak icin kodlama yapmak sart.
Ornek: karakter ziplama animasyon yaptik, bunu tetiklemek icin bir tus kullanmamiz lazim, tusu ekrana ekledik(mobil icin) veya klavye kullancaz,
tus ile animasyon baslatmak icin C# kod icerine, ekrandaki ziplama tusuna veya "Bosluk" tusuna basinca animasyonu calistir diye komut giriyoruz.

2-Yt da Mustafa Akkuzu ve Mustafa Bayraktar olabilir.
3-Devaminda da 5-6 tane temel oyun videolarini kendinizde yaparak bitirmeniz lazim.
kendim ozel ders veriyorum benim programim bu (suan vermiyorum

sirasiyla Ornek program:
Unity Nasil Kullanir-6 saat
Temel C# egitimi-2 saat
C# ile Kodlamaya Giris
C# Kodlama: Degiskenler
C# If Else
C# Döngüler ve Diziler
C# Metod ve Siniflar

Oyun 1-Roll Ball Yapim- 2 saat
ilk oyunun Android ve Pc icin APK ve EXE cikti Alma
Oyun 2-Space Shooter Yapim- 4 saat
Oyun 3-AA (Bicak Atma) Yapim- 4 saat
Oyun 4-Flapy Bird Yapim- 4 saat
Mobil Oyuna Google Reklam(Admob) ekleme
Oyun 5-Platform (Mario tarzi) Oyun Yapım- 9 saat

4- Bu temel oyunlari yaparken C# kodlama gereken yerde zaten mecbur kullanilacak, yani yeri geldigi zaman detaya inilecek.

5- Diger yeni baslayacak arkadaslar icinde onemli bir hatirlatma yapmak isterim; cunku ilk kendi oyunu bir magazada yayinlayip sorun yasayan cok oluyor,
mesala "icerikteki ihlal, testleri gecemiyor ve oyun yayina alinamiyor, reklam calismiyor, uygulama ici satin alma calismiyor, magaza hesabim kapandi" gibi sorunlar.
bu nedenle:
yukarida herhangi 2 oyuna benzer oyun yapip, reklam ekleyerek, uygulama ici satin alma ekleyerek magazaya (Google, App store vs.) yukledikten sonra oyun en az 2-3 ay sorunsuz calisiyorsa, yeni kendi oyun projelerini (cok emek verilen ve cok masraf yapilan) yayin icin deneme yapsalar iyi olur. ilk defa bu isi kendi bu tur proje ile baslayanlar yukaridaki sorunlari yasayip cok emek ve maddi kayip yasiyorlar maalesef.

basarilar dilerim, tesekkurler