Merhaba, 2021 yılından beri patentli (10 yıllık) bir markam bulunmakta ve Trendyolda yaklaşık 7-8 kategoride patentim onaylı bir durumdaydı. Bugüne kadar asla buybox bile yemedim bu durumdan ötürü. Geçtiğimiz günlerde 7-8 kategorinin içerisinde bulunan 3 ana kategorimden onayım düşmüş onayımı ise 2023 yılında farklı nace kodundan marka patenti alan bir kişiye vermişler. Konuyla ilgili ısrarla destek almaya çalıştıkça Trendyol başından atıyor. Biz bu olayın Trendyol içerisinde ki bir açıktan kaynaklandığını veya tanıdık olması gibi bir durumdan şüpheleniyoruz. Benim patentim 10 yıllık ve 2021 yılından beri Trendyol'da onaylı durumda iken 2023 yılında böyle bir patentle ortaya çıkıp sadece birkaç kategoriden boşa düşürüp ürünlerimi üstüne aktarmış.
Bahsettiğim patentimi alan kişi tam olarak aynı günde 27 marka başvurusu yapıp almış ve bunların hepsi Trendyol satıcısı. Diğer markalara da aynı işlemi yapmış. Adeta çökmüş. Tüm ürünleri buybox bile değil kendi mağazasına geçirmiş durumda. Nasıl böyle bir şey yapabiliyor anlamış değilim. Israrla Trendyol ile iletişime geçiyorum belgemi istiyorlar fakat yardımcı olmuyorlar. Tekrar bir talep oluşturdular onları beklemekteyim.
Konuyla ilgili çözüm sağlamazlarsa 27 marka sahibi ile iletişime geçip konuyu hukuki boyuta taşımayı düşünüyorum. Önerileriniz varsa paylaşmak isterseniz sevinirim.