Vergi olduğu sürece ölmez ki ülkemiz vergi cenneti.
Haklısınız hocam her geçen gün işletmeler artıyor Bursa gibi büyük bir şehirde aç kalınmaz diye düşünüyorum
Yok hocam cok eskide kaldı. Iş oyle 2 satir yazdiginiz kadar kolay degil. Onbinlerce var piyasada zaten.
Onun farkındayım sadece kabataslak bir anlatım yaptım yoksa yazıldığı kadar kolay olsaydı ohooo 😅
Denetimcilik dışında hayatına yazık derdim. O yolda da mobbing çok korkunç seviyede ve zor.
Mobbing konusunda sonuna kadar haklısınız hocam hayırlısı olsun bakalım ☺🙏
bir muhasebeci olarak;
eğer ruhsat almayı düşünüyorsanız yani öncelikle smmm olmayı düşünüyorsanız tavsiye ederim. yok eğer muhasebe meslek elemanı olacaksanız boşyere okumayın. girin çalışın biyerde.
smmm olmak için 4 senelik lisans mezunu olacaksınız. sonra SGS sınavına girip en az 60 puan alacaksınız ( beni 59,903 le bırakmışlardı

) ardından 3 yıl staj yapacaksınız. sonra ruhsat sınavına gireceksiniz. tüm dersleri verdikten sonra SMMM ruhsatı almaya hak kazanacaksınız. bu süreçte zaten özellikle staj süresinde eğerki aktif, bilgili ve becerikliyseniz müşteri işini çok düşünmezsiniz.
YMM olayına gelince o çok farklı bir boyut. siz önce bi SGS yi kazanında YMM olayını zaten süreç size gösterecek. yani birinin yanında 5-10 sene çalışıp ymm olamıyorsunuz. okul okumanız zaten önce mali müşavir olmanız için şart. mali müşavir olup 10 sene meslek erbablığı yaptıktan sonra YMM sınavlarına girmeye hak kazanıyorsunuz
zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler hocam amacım kendi işimi kurmak birisinin yanında çalışmak için muhasebecilik yapılmaz zaten hayırlısı olsun bakalım zaman bize ne gösterecek 🙏☺