New yorkta ve istanbul senelerce yasamis birisi olarak degerlendirmem icin neyi neyle kiyaslayacagiz ? Economic, kazanc olarak mi ? Yasanti olarak mi ? Guzellik olarak istanbul dunyanin en guzel sehirlerden birisidir new york yanindan bile gecemez kazanc olarakta istanbul new yorkun yanindan bile gecemez

.....
hayat olarak turkiyede hayat cok cok daha guzel daha kaliteli daha keyiflidir... Amerika kesinlikle dunyanin yasanilacak en son ulkelerinden birisidir hele hele ailece yasanilacak en son yer afrika ulkeleri daha iyi tercih olur ... new york veya usa para kazanmak icin veya egitim icin mutlaka yasanilmasi gereken yerdir ama kesinlikle omur tuketilecek yer degildir ... saglik konusunda cok cok cok COOOOOOOOOOOKK DANDIKTIR Africa ulkeleriyle anca yarisabilir bakmayin zengin hastanelerine saglik konusunda doctor konusunda hastaneye dusmeyin

Yazacak cok sey var maddi durumu iyi olan birisi icin yurt disinda yasamayi oneririm ama batili ulkeleri degil Asia ulkeleri yasanilacak yerlerdir batililar gibi hayvan degiller en azindan

bana sorarsaniz eger iki secim arasinda kalsaydiniz Asia ulkeleri harici mesela
turkiye mi amerika mi ? Para varsa turkiye yoksa America

Bol sans .
America kesinlikle eski America degil nasilki turkiye eski turkiye degilse ... sunuda ilave edeyim americada kimse size acimaz meslekleriniz yoksa biriminiz yoksa oyle toz pembe hayallerle yurt disina cikmayin veya cikmadan evvel kendinizi sorguya cekin ben acaba aranan kisimiyim ? Mesele bir yere gitmek degil tutunmaktir mucade azim ister tembellere gore bir yer hic degildir sinirlari zorlayip aci cekmediginiz surece oyle belgesellerdeki anlatildigi kadar kolay degildir evet kolaydir ama yapabilene