Merhaba arkadaşlar, Aklımda bir
Dropshipping iş fikri var bunu size açıklamak ve bilir kişiler tarafından eksiklikleri,geliştirilebilecek yönleri ve farklı varyasyonları hakkında görüş almak istiyorum.
Fikri geliştirmek,eksik yönlerini tamamlamak,yaşanılabilecek problemleri önceden tespit edebilmek açısından fikirleriniz benim için çok değerli.
Yazacağım şeylerin hepsine %100 hakim olmadığım için açıklarken yanlışlıklarım olabilir,affola.
İş fikrimin temel olayı şu; Aliexpressteki uygun fiyatlı takıları (farklı konseptler için ürün değişebilir) Shopier veya benzer sistemler üzerinden satmak.
Bunu yapmayı düşündüğüm aşamalar ise şu şekilde:
1-Öncelikle tedarikte problem çekmeyeceğin yüksek satışlı ürünü seç
2-Ürünü Shopiere (vb) detaylıca listele
3-Ürün adedini çoğalt ve daha geniş alanda trend ürünler gir.
4-Gelen siparişleri dropsh. şeklinde Yollat.
Temel olarak bu 4 evreden oluşuyor. Sistemin eksileri; iade süreci,müşteri ve kargo yönetimi,pazara giriş vb.
Ayrıca belki bu fikri kendi internet siteniz üzerinden yapabilir, hatta otomatikleştirme ile gelen siparişleri direkt olarak Aliexpress üzerinden otomatik bir biçimde müşterinin verdiği adrese yönlendirerek bir otomasyon sistemi kurulabilir.
Kod; stok,ürün çeşidi ve adres teyiti gibi unsurları otomatik bir şekilde kontrol edecek ve buna göre siparişi geçecek veya iptal edecek.
Daha da uzun yazabilirim fakat karmaşıklaştırmak istemiyorum konuyu. Temel olarak fikrim bu yönde.
Ürün örnekleri aşağıdaki gibidir.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.