Merhaba,
Sıklıkla karşıma çıkan başlıklardan biri "Envato Tema İsteği" bir diğeri de "Freepik talebi".

Sorum bu başlıklara destek olan arkadaşlara;
Talepleri karşılarken talebi açan arkadaşın profiline girip açtığı konu başlıklarına bakıyor musunuz? Talepte bulunan arkadaşın sizi ya da daha geneliyle forumu sömürüp sömürmediğini düşünüyor musunuz? Sonuçta forumda hatrı sayılır sayıda arkadaşımız envato ve freepik için panel erişimi satarak kazanç sağlamaya çalışıyorlar. Sizce de bu şekildeki talepler ve bu taleplere verilen cevaplar bir anlamda bu konulardaki ticareti baltalamak olmuyor mu?

Burada niyetim kimseyi zan altında bırakmak değil. Özellikle sınırlı geliriyle kazanç sağlamaya çalışan öğrenciler ve gençleri gördükçe destek olmanın gerektiğini düşünüyorum. Freepik konusunda elimden birşey gelmiyor fakat arada Envato üzerinden yapılan Tema isteklerine destek olmaya çalışıyorum. Fakat ana geliri WordPress olup buradan ekmeğini kazanan birinin de en azından panel alıp cüzi bir miktar da olsa ödeme yapmadan başkalarının üzerinden sağladı temalarla kazanç sağlaması bence hiç de etik değil...

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Bu konuda kafa yoran bir tek ben miyim?