BarisTascioglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok güzel bir noktaya deginsmissiniz hocam musadeniz olursa ben devam edeyim. Aslında adım adım anlattiginiz herşey doğru. Biraz ekleme yapayım Teknolojiler kademeli olarak insanlara sunuluyor. Bunun sebebi ise rant. Günümüzde en basitinden internet kullanimi 2000 linyillarin basinda İnternet hayatımıza girmiş olsa da hız konusunda verilen hizmetler tamamen insanları kandırmaya yönelik. Dünyanın her yerinde internet kullanımı mevcut ve intenetlerin bir çoğu bakır dediğimiz sistemler olan 16-24-50-100 MB internet kullanılıyor. Ve yil 2024. İlk internet 2000 yılında hayatimjza girdi ve internetini çalışmasını sağlayan santral (saha dolapları) fiber ile çalışıyor ve bunlardan kullanıcılara yani evlerimize bakıra dönüştürülerek veriliyor. Günümüzde ise fiber ismi verilen hızlı internetle mevcut. İstenilse 2000 yılında fiber internet kullanimini verilebilirdi. Ancak rant ve gelir elde etme sebebiyle ülkelere bu sistemler kademeli olarak veriliyor.
Yapay zeka konusuda internet ile aynı ilk olarak ücretsiz ya da kademeli olarak ücretlendiriyor. Çok değil 10 yıl sonra yapay zeka da iş alımlarını kimin aday olacağını kimin hangi işte çalışacağına karar verecek.
Hocam konunun en derininde ise şu var. Bilim ve teknoloji herşeyden önce savaş, sömürü ve köleleştirme için kullanılır. İmalat, geliştirme, satış ve pazarlama alanları, vahşi kapitalizm nedeniyle hep üreticiye kazançlı, tüketiciye zararlı olacak şekilde yürütülüyor.

Planlı eskitme bu meselenin en bilinen yönlerinden biri.