söyledim polise numara verin konusayım dedım oyle bişey yok dedi polisde işi yokusa sürdü
Öncelikle heyecan yapmayın.
Polisin görevi, karşı tarafın numarasını bulup sizi konuşturmak değil. Bu iş için uzlaştırmacılar var.
Polis başına buyruk davranmaz, insiyatif kullanmaz , şöyle mantıklı demez, görevi o değil çünkü, seni konuşturup ifadeni alıp en anlaşılır şekilde uzun uzadıya yazmak ister ve bu uzun yazıları mahkeme kısmı pek okumaz.
Senden ifade istedikleri zaman kısa olarak cevapla. Mümkünse 2 satırı geçme. Karşı tarafın avukatı ile konuşursan senin haklı veya haksız olmanı dinlemez.
Başımdan geçen bir olay. Bir domain aldım. Satılık yazdım. Satılmadı kaydını sildim. Başka biri almış. Film sitesi yapmış. 8 kere ifade verdim. Savcılığa gittim , mahkemeye her yere gittim siteyi kapattıramadım. Site benim değil dedim. Avukatı para koparmaya çalıştı. Hayır dedim. Uzlaştırmacı atadılar. Hayır dedim. Mahkemeye çıktım 7 kez gittim. Beraat verdiler. Yani eğer anlattığın gibiyse heyecan yapma. Heyecan yaparsan senden para koparmaya bakarlar. Bu davada suçlu sayılsanda mahkeme kararında, 5 yıl hiç bir suç işlemeyince otomatik kapanıyor. Tanıdık bir avukat varsa konuşup fikir almanda fayda var.