constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben maliyede ki denetimin tamamen vergi dairesinden vergi dairesine farklılık gösterdiğini düşünüyorum.
Bazı vergi daireleri işi sıkı tutarken bazıları hiç önemsemiyor gibi.
Geçen bir arkadaş senelerdir vergi borcu ödemediğini yazmıştı. Hatta rakam 800k küsürdü. Ama hesabına e-haciz gelmişti.
Sanırım artık işler biraz daha sıkı tutulmaya çalışılıyor.
Aslında yapılması gereken bir şey ama tüm kazancın vergilendirilmesi karı yok ediyor.
17.5k maaş+5k küsür de sigorta primi düşünüldüğü zaman bence bu tutarın altında ki kazançlar %0 olarak vergilendirilmeli. Yoksa sigortalı bir işte çalışmak daha mantıklı. Sonuçta hem net para geçiyor eline hem de sigortan oluyor.
Ama tabii biz böyle düzenlemeleri iş işten geçtikten sonra 2050 de görürüz.
Tabii ki hocam bölgeden bölgeye değişiyor işleyiş

Bakın biz yazılım işlerinin haricinde emlak gayrimenkül işi de yapıyoruz ayrı bir şirket kurduk bunun için İl ticaret müdürü işi güçü birakmış emlakcıları denetliyor senin şu belgen var ama duvara asmamışsın sana 300 bin lira ceza kesicem diyip geziniyor ve bu başka şehirlerde yok bizim buradaki işi gücü bırakmış bunun peşinde geziniyor resmi olarak da birşey yapamıyor vergi olayı da mesela 1 yıla yakın Eskişehirde yaşadım adam vergi borcu göndermiş 15 gün sonra tebligat geliyor ödeme yapmadınız takibe giricek diye samsunda 3 ay ödemiyorum tebligat bile atmıyorlar