Hocam bu ülke yıllardır savunma sanayisinde dışa bağımlıydı ama almak zorundaydık. Şimdi kendi uçağını tankını helikopterini kendi yapar hale geldi. Dışa bağımlı olduğumuz zamanlarda da diyormuydunuz asıl mesele kendin üretebilmekte diye? Eğer diyorsanız demek ki bazı şeylerin zamanla ve bazı fedakarlıklarla yapılabildiğine inanıyor musunuz?
Güzel kardeşim bu aynı şey değil ki? Dağlar kadar fark var. Birincisinde almak zorundaydık, aldık.
KİRALAMADIK. Ama aynı zamanda ne yaptık? Bunun yanında insan yetiştirdik, yatırım yaptık. Sonunda o teknolojiyi yavaş yavaş üretir duruma geldik. İkincisinde; uzaya çıkmak zorunda mıyız? Bence evet. Fakat biz burada otobüs bileti alır gibi parasını verdik ve insan yolladık. Sadece bu. İleride yapacağımız bir uzay yolculuğuna hiç bir katkısı olmadı bu eylemin. Bu parayla ileride uzaya insan yollayabilmek için gerekli teknolojiyi üretecek insanlara yatırım yapmalıydık.
Siz beni kuru kuruya muhalefet yapan biri zannediyorsunuz. Bakın ben ürettiğimiz uçaklarla ciddi anlamda gurur duyuyorum. Keza ürettiğimiz savaş gemisiyle de öyle. Ama bu uzay meselesi göz boyamaktır, lütfen aksini iddia etmeyin.