WordPress sitenizde bir sayfaya tıkladığınızda, örneğin "Kurumsal" sayfasına, ve bu sayfanın altında yer alan sayfaları, mesela "Hakkımızda", sol tarafta bir liste halinde göstermek istediğinizi duydum. Bu işlemi yapmanın birkaç yolu var ve size adım adım nasıl yapacağınızı anlatacağım, merak etmeyin!
1. Widget Kullanmak:
WordPress'te, sitenizin yan çubuğuna (sidebar) bazı ekstra bilgiler ekleyebileceğiniz "Widget" adında minik araçlar var. Burada "Özel Menü" widget'ını kullanarak "Kurumsal" altındaki sayfaları listeleyebilirsiniz. Ama bu yöntem biraz sabit kalıyor, yani her sayfa için ayrı ayrı yapmanız gerekebilir.
2. Eklenti Yoluyla:
Biliyorsunuz ki WordPress'in büyük bir eklenti kütüphanesi var. İşinizi kolaylaştıracak "Sub Pages Widget" veya "List Category Posts" gibi eklentiler mevcut. Bu eklentileri kurup etkinleştirdikten sonra, istediğiniz yere widget ekleyerek veya kısa kodlar (shortcode) kullanarak alt sayfaları listeleyebilirsiniz. Hem de çok pratik!
3. Biraz Kodlamayla:
Eğer elinizi biraz kirletmekten çekinmiyorsanız, sayfanızın şablonuna ya da functions.php dosyanıza küçük bir kod ekleyerek de bu işi halledebiliriz. Aşağıda size bir örnek bırakıyorum:
<?php
// Diyelim ki "Kurumsal" sayfanızın ID'si 10 olsun
$parent_page_id = 10;
// "Kurumsal" altındaki sayfaları bulmak için bir sorgu hazırlayalım
$args = array(
'post_parent' => $parent_page_id,
'post_type' => 'page',
'numberposts' => -1,
'post_status' => 'publish'
);
$child_pages = get_children($args);
// Ve şimdi bu sayfaları listeleyelim
if ($child_pages) {
echo '<ul>';
foreach ($child_pages as $child_page) {
echo '<li><a href="' . get_permalink($child_page->ID) . '">' . get_the_title($child_page->ID) . '</a></li>';
}
echo '</ul>';
} else {
echo 'Alt sayfa bulunamadı.';
}
?>Bu kodu, alt sayfaları göstermek istediğiniz yere ekleyebilirsiniz. Sadece 10 numaralı ID'yi kendi sayfanızın ID'si ile değiştirmeyi unutmayın.
Not:
Eklenti kullanmak daha basit ve temiz bir yol olabilir, ama daha fazla kontrol istiyorsanız kodlama yoluna gitmek de harika.
Yaptığınız değişikliklerin gelecekteki tema güncellemelerinden etkilenmemesi için bir çocuk tema kullanmanızı öneririm.
Umarım bu bilgiler işinize yarar ve istediğiniz gibi bir görünüm elde edersiniz. Herhangi bir sorunuz olursa, çekinmeden bize ulaşabilirsiniz. Başarılar dilerim!