Esigara setöründeyim.
Tib engeli yedim 2 yılda bir başıma geldi sürekli ***** siteler gibi seri şekilde engel yememekteyiz. fakat siteyi a.com 'dan b.net taşımasını yaptım. Şimdi oradaki backlinkler ve otorite b.net aktarılcak.
Soru 1 : Fakat burdan sonraki devamında elimde bir domain yığını olmaması için backlinkleri a.com' a mı almalıyım yoksa sürekli yeni yönlendirilen .net ' e mi alınması gerekmektedir?(Burdaki düşüncem domain yığınını olmaması fakat .com üzerinden backlinkleri yönetmek, ancak alınan backlikin 301 li domaine edicek olduğu etki konusu nasıl olur ? burada tecrübeli bilirkişinin yorumu gerekiyor)
SORU 2: Ek olarak eğer .net çalışma yapın derseniz bir süre sonra .com süresini uzatmadan elimden çıkarmalı mıyım?
SORU 3 : Çalışmalar yeni yönlendirilen domaine yapılacaksa, bir süre sonra .org geçmem gerekecek ve tüm domainleri elimde tutmak zorunda mıyım?

@triposi Hocam sizinde konunuzu gördüm, özel mesaj çektim fakat konuya davet ettim. Bir sonraki arguman arayan arkadaslara bilgi olması açısından. Konuya sizleride davet ediyorum.
@Backlinkim hocam sizi gördüm 301 konuları altında tecrübeniz olduğunuzu düşündüğüm için konuya davet etmek istedim.
Şimdiden konuya yorum yapan tüm arkadaşlara, teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konu hakkında bilgi konu bulamadım. Bir sonraki sorun yaşıcak arkadaşlara konu yardımcı olacağına inanıyorum katkısı bulunanlara teşekkürler.