Aslında Findeks te önemli olan geçmiş ödeme performansınız. Bunda da miktar önemli. Şöyle kanıtlayayım. Bir kartımda 50 lira borç kalmış 5 ay falan notumu düşürmüş fakat çok az. Örneğin 1400 lerdeydi 1386 civarına düşmüştü. Eğer bu miktar büyük ve 5 ay kalsaydı fazlasıyla düşerdi. Aynı şekilde kredi verirken findeks notunuza bakıyorlar evet ama kredinin büyüklüğüne göre geçmiş ödemelerinizin miktarına da bakıyorlar. Bugün 100 bin lira asgari ücret 17 bin ken düz hesapla 5 maaş yapıyor. Gözde çok gibi gözüküyor fakat sadece 5 maaş yapıyor. Dolayısıyla size o limiti vermeleri yada alabilirsiniz demeleri normal. Benim notum şuan 1474 lerde. Üzerimde ev kredisi + 200 bin kredi kartı limiti 50 binde normal kredi var. Ev için bir danıştım. Bordro gösterebilirsen 1 milyona kadar kredi sağlarız dediler. Normalde 200 bin civarı veriyorlar ev kredisini. Çünkü başka bankalara da sorduk. Acı gerçek. Bu kadar limit vermelerinin en önemli etkiside 6 yıldır bir gün aksamayan ev kredisi olduğunu düşünüyorum..