ben olsam şu anda hiçbirşey almam, ki zaten almıyorum. borsa yükselmiş durumda. evet fırsatı kaçırdığını düşünüyorsundur ama "giden trene atlamak" diye bir deyim var.
paranı tefas fonlarına koyup, pusuya yatıp beklemeyi, borsa düştüğünde alışa geçmeyi düşünebilirsin.
borsada tecrübeli değilsen -ki öyle düşünüyorum-, tecrübe de değil daha çok bilgili diyelim.... yanlış anlama... paranı kaparlar. bu durumda tefas fonları senin için daha iyi bir çözüm olabilir. bırak fon yöneticileri senin için çalışsınlar.
ama madem bu konu aklına geldi, aç youtube'u nasıl alım satım yapılır, nasıl hissse seçilir oradan videolar dinle. bıkana kadar seyret. için dışın kusana kadar borsa videosu olsun. "ben bu işi biliyorum artık" dediğin anda bırak ve baştan başla. bu an en tehlikeli andır, işlem yaptığında en çok parayı kaybedeceğin andır.
bak çok önemli birşey diyeceğim... twitter, telegram hatsapp gruplarına düşen hisse, insanların parasnıı almaya hazırlanmış pişirilmiş hissedir. hiçkimse para kazanlılacak hisseyi oralara yazmaz. spekler böyle çalışır....
teknik analiz denen şeye bak. öğren. ama güvenme... sanal portföylerle işlem yapılabiliyor. tradingview.com sitesinin altından gir üstünden çık. işlemlerini oarada sanal portföyde (paper trading) yap. bakalım becerebiliyormusun. bir dene. belki de bu işler sana göre değil, herkesin siniri sabrı kaldırmaz, ayıp değil birşey değil.
ordan trend çizmiş burdan yatay bilmemne yapmış boşver... herkes heryerden birşeyler çizer. yanlış anlama hepsi de genelde doğrudur. geleceği tahmin etmenin bir yolu yok. borsanın kutsal kadehi yok. herkesin yatırım stratejisi farklıdır. birinin doğrusu ötekine komik gelir ama aslında yanlış değildir.
dedikodulara bakam... aracı kurumların portföy önerileri olur haftalık, aylık, yıllık... onlara bak... tefas fonlarını kesinlikle incele... videolar youtube'da bedava... izle.... paralı eğitimlere kulak asma, o işleri çok iyi bilseler montecarlo'da ferrariye binerlerdi, sana eğitim vermekle uğraşmazlardı.
unutma ki borsda işlem yapınca kendi bcağından asılırsın. kimseye "sen bana böyle demiştin" diyemezsin, gülerler adama... bors konusunda arkadaşlarının dediklerine kulak asma. bir çıkarı olmasa sana tiyo falan vermez kimse. uyanık ol...
unutma ki borsa sabırsızların parasını sabırlı insanlara aktarma yeridir. bana kızma, ama borsayı bilmeyen insanlar o hisseyi alacak ki ben satayım ve para kazanyım... bu iş böyle yürüyor.