fasb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun, ilk aydan kaybınız %5. Aylık enflasyon enag açıkladı %9, sizin aldığınız aylık faiz 3.5-4 felan. Büyük ihtimalle ilk 4 ayda 12ay sonunda aldığınız faizi sıfırlamış olacaksınız, sonraki 8 ay paranız eksi yazacaktır. Tahminimce kaybınız %45-50 olacaktır(faiz dahil zarar). Yani paranız %50 değer kaybedecektir. %50 kayıp bu arada en düşük seviye. Genel düşüncem %65-75 paranızın yok olacağıdır. 100 koyduysanız maalesef elinizde 25 kalacaktır. Umarım diğer ticari işlemlerinizde bu zararı kapatırsınız.
37 yasindayim. Ogretmenjm ama 15 yaşımdan beri de alsat yapiyorum. Trendyolda da haftalik ortalama 120 150 kargomuz vsr. Yani aktif ticaretin icerisindeyim. Yillardir kayisi cekirdegi ihraç ediyorum italya ya ve almanya ya. Toptan kömür de alsat yapiyorum. Sizce bu kadar aktif ticarette iken bu sizin basit enag hesabini ben dusunemedim mi? O sizin soylediginiz en az %50 kaybı faize yatirmak yerine ne yaparsk korumaliydim o zaman onu da deyin hele??? Ticaret yap mı diyeceksiniz? Su an depoda yatan kömür 35 -36 milyon lira degerlerinde. Kardesimle ortak 8 kat 88 odalı ozel kiz yurdu yaptiriyoruz ki 3-4 aya bitecek tüm inşaat inşallah. Demem o ki, ansiklopedi hesaplarıyla olmuyor hocam. Benim faize yatirdigim para (ömrümde ilk defa) mevcut varliklarin simdi vasati hesaplayinca 55-60 da 1 i. O da orda dursun. Rakam hosuma gitti yatirdim. 3 ay sonra bir ise daha firmek istersem faizi felan beklemez geri cekerim. Ama beklerken de altin, dolar vs daha karlı olmayacak.