Bu işlerin içinde olan ve sayısız defa bu olayla karşılaşan bir avukat olarak cevaplayayım, devlet Whatsapp içeriklerine erişemez çünkü mesajlaşma ve konuşma Whatsapp sunucularında tutulmuyor.
Whatsapp'ın ilgili
Kolluk Kuvvetlerine Yönelik Bilgiler sayfasında da kolluk kuvvetlerine nelerin ifşalanabileceği yazılmıştır, buna göre;
- (varsa) ad,
- hizmet başlangıç tarihi,
- son görülme tarihi,
- IP adresi,
- e-posta adresini içerir.
Alıntı
Hizmetimizi sağlamak için izlediğimiz olağan süreç kapsamında WhatsApp, teslim edilen mesajları veya söz konusu teslim edilen mesajların işlem log kayıtlarını saklamaz ve teslim edilmeyen mesajlar 30 gün sonra sunucularımızdan silinir. WhatsApp hizmetleri uçtan uca şifrelenmiş şekilde sunulur ve bu özellik her zaman etkindir.
Bir konuyla alakalı bir sayfa görünce o sayfayı tam okumadan yorum yapmak hepimizin sorunu, bazı arkadaşlar "
Law Enforcement Online Requests" sayfasını görüp, incelemeden hemen bak işte devlet alabiliyor şeklinde yorum yapmış ancak yine aynı sayfada linki verilen "Law Enforcement Guidelines" sayfasında konunun cevabı açıkça yazmakta. - Ayrıca bazı arkadaşlar benim veya bir arkadaşımın Whatsapp'ta ki mesajını polisler görmüş vesaire şeklinde yine müvekkillerden çok duyduğum yönde beyanlarda bulunmuşlar ancak bunun iki ihtimali var yine forumda bazı arkadaşlar bu ihtimalleri yazmış. Polisin sizin Whatsapp'da gerçekleştirdiğiniz mesajlaşmayı görebilmesi için ya karşı tarafın telefonunu ya da sizin telefonunuzu ele geçirmiş ve işletim sistemi çok eski sürüm değilse şifresini de biliyor olması gerekli veya diğer türlü tek ihtimal polisin size trojan atmış olmasıdır ki bu durumla daha önce hiç karşılaşmadım